Комісія Україна-НАТО на вищому рівні буде збиратись і надалі попри Угорщину - Столтенберг

Понеділок, 3 квітня 2023, 14:46

Генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив у вівторок, що він має намір і надалі збирати засідання Комісії Україна-НАТО на міністерському рівні попри те, що Угорщина в минулі роки їх блокувала.

Про це Столтенберг сказав на брифінгу напередодні засідання Комісії у Брюсселі, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Комісія Україна-НАТО є важливою платформою. Вона регулярно проходила на рівні послів… Але ми повинні продовжувати зустрічатись на різних рівнях, включно з міністерським, у майбутньому", - сказав Столтенберг.

Кулеба візьме участь у засіданні Комісії Україна-НАТО, які з 2017 року блокувала Угорщина

Він пояснив, що засідання дає можливість розглядати широке коло питань. 

"Включно з питаннями, які пов’язані не тільки з підтримкою України, економічною та військовою, але й такими питання, як реформи, боротьба з корупцією і права меншин. Ця платформа є важливою для подальшого зміцнення відносин з Україною", - пояснив генсек.

У МЗС України в понеділок офіційно повідомили, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 3-4 квітня здійснить робочий візит до Брюсселя для участі в офіційному засіданні Комісії Україна - НАТО.

Це буде перше засідання Комісії Україна-НАТО з 2017 року, коли був ухвалений освітній закон, проти якого виступає Будапешт.

Раніше для обходження угорського вето в НАТО проводили спільні зустрічі з Україною та Грузією. Наразі йдеться про проведення саме міністерської Комісії Україна-НАТО.

Детальніше читайте у статті У Орбана забрали вето: як вдалося зняти угорську блокаду зустрічей Україна-НАТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: