Уряд Франції не відступить від суперечливої пенсійної реформи попри тиск профспілок

Четвер, 6 квітня 2023, 11:48

Уряд Франції підтвердив профспілкам, що не змінюватиме суперечливу пенсійну реформу, яка призвела до масових протестів по всій країні.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", йдеться у матеріалі Euractiv.

Прем'єрка Франції Елізабет Борн зустрілася з профспілками вперше з січня та заявила на зустрічі, що уряд не планує змінювати пенсійну реформу.

МВС Франції каже про понад 1000 постраждалих правоохоронців у протестах проти пенсійної реформи

Президент профспілки CFTC Сиріл Шабаньє після зустрічі з Борн назвав рішення уряду "серйозним", генеральний секретар профспілки CFDT Лоран Берже констатував "демократичну кризу", а нова голова профспілки CGT Софі Біне сказала, що уряд "радикалізований, нетямущий і роз'єднаний".

Прем'єрка Борн, зі свого боку, вважає, що зустріч стала важливим кроком. Водночас вона визнала, що розбіжності щодо віку виходу на пенсію "не дозволили провести поглиблену дискусію".

Визнаючи, що їм не вдалося вплинути на уряд, профспілки закликали людей приєднатися до 11-го дня загальнонаціональних страйків у четвер.

"На тлі радикалізації уряду давайте відповімо масовими демонстраціями завтра по всій країні", - написав у Twitter Фаб'єн Руссель, лідер Комуністичної партії, який був дуже активним у закликах до французів протестувати.

Як відомо, реформа, що передбачає поступове підвищення пенсійного віку із 62 до 64 років, викликала масштабні протести у Франції - особливо після того, як уряд застосував конституційну процедуру та ухвалив реформу в обхід парламенту.

За даними останніх опитувань, приблизно три чверті французів вважають, що уряд має відкликати непопулярну пенсійну реформу, аби масштабні протести і страйки врешті припинилися. 

Читайте детальніше на цю тему у статті: Франція у вогні: як Макрон пішов на вкрай непопулярну реформу і куди це заведе країну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: