У Зеленського відреагували на новини про злив планів союзників з підготовки контрнаступу

П'ятниця, 7 квітня 2023, 13:44

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк пожартував про деградацію російської розвідки після публікації The New York Times про злив у мережу кількох документів союзників щодо підготовки контрнаступу сил оборони України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

У дописі в Twitter, що вочевидь є коментарем до новин про злив документів, Подоляк натякнув, що документи опубліковані не в оригінальному вигляді і ніяк не вплинуть на майбутні події.

"З розпаду СРСР російська розвідка деградувала настільки, що єдиний спосіб відмитися від "солсберівських пригод", "триденних планів" та інших  провалів - це фотошоп та "віртуальні псевдозливи". Москві надто хочеться зірвати український контрнаступ. Але справжні плани росіяни побачать на полі. Скоро", - написав радник керівника ОП.

Як повідомлялося, у NYT вийшов матеріал з посиланням на джерела про те, що США нібито з’ясовують, яким чином міг статися витік таємних документів союзників, що стосуються підготовки сил оборони України до майбутнього контрнаступу - навчання нових бригад та постачання зброї.

Зазначається, що принаймні частина даних у документах – що стосуються орієнтовних втрат обох сторін – вочевидь змінена з метою підіграти російській пропаганді. В оприлюднених паперах при цьому немає згадок про конкретні плани України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: