Пункт пропуску на кордоні Румунії та України призупинив оформлення вантажівок через протест фермерів

П'ятниця, 7 квітня 2023, 15:57

Один з контрольно-пропускних пунктів на кордоні Румунії та України тимчасово припинив оформлення вантажів через протести румунських фермерів.

Про це повідомила Державна прикордонна служба, пише "Європейська правда".

"В пункті пропуску "Порубне – Сірет" тимчасово припинено оформлення вантажних автомобілів на виїзд з України", - йдеться у повідомленні.

Через заплановані сьогодні акції протесту в різних регіонах Румунії також можливе блокування доріг перед пунктом пропуску "Порубне – Сірет". Це може уповільнити пропуск громадян та транспортних засобів в обох напрямках.

Мандрівникам радять обирати інші пункти пропуску на кордоні з Румунією, найближчі з яких – "Дяківці – Раковець" та "Красноїльськ – Вікову де Сус".

Нагадаємо, фермери у Румунії поновили протести через імпорт українського зерна, що призвів до зниження цін на їхню продукцію.

Наприкінці минулого тижня Єврокомісія анонсувала підготовку наступного пакета компенсацій для європейських фермерів, на яких вплинув експорт сільськогосподарської продукції з України; пакет обсягом орієнтовно 75 млн євро мають анонсувати в середині квітня.

Як відомо, експорт українського зерна викликав невдоволення також у Болгарії, у в Польщі ситуація призвела до відставки міністра сільського господарства.

Президент України Володимир Зеленський після візиту до Варшави оголосив, що суперечку владнали.

Читайте також: Небезпечне зерно: як виник новий фактор напруги у відносинах України та Польщі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: