Розвідка Британії: Кремль намагається вдавати нормалізацію ситуації на анексованих частинах України

Неділя, 9 квітня 2023, 09:04

Кремль намагається представити ситуацію на анексованих територіях України, як таку, що нормалізується, попри активні бойові дії.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

У відомстві відзначили, що 5 квітня 2023 року президент Росії Владімір Путін провів повне засідання Ради безпеки Росії - перший такий захід з жовтня 2022 року.

Основну доповідь представив міністр внутрішніх справ Росії Владімір Колокольцев, який обговорив питання відновлення, забезпечення правопорядку та громадського порядку на незаконно анексованих територіях України.

"Вибір Колокольцева в якості головного доповідача, ймовірно, є спробою Кремля представити ситуацію на цих територіях як таку, що нормалізується" - йдеться в огляді

Насправді ж. Як зазначає британська розвідка, значна частина цих територій залишається зоною активних бойових дій, піддається партизанським атакам і має вкрай обмежений доступ до базових послуг для багатьох громадян.

У попередньому огляді британська розвідка констатувала, що Росії за осінь і зиму не вдалося довести до колапсу об’єднану енергосистему України, а зараз цю кампанію фактично згорнули. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: