Китай повинен дати зрозуміти Росії, що вона в глухому куті - глава МЗС Франції

Середа, 10 травня 2023, 16:00

Міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна закликала Китай використати "свої відносини з Росією", щоб "дати їй зрозуміти, що вона знаходиться в глухому куті".

Про це вона сказала під час засідання Ради міністрів, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Monde.

За її словами, Китай має використати свій вплив на РФ, щоб вона "схаменулася" і припинила розв'язану проти України війну.

"Необхідно, щоб Китай використав свої відносини з Росією, щоб Росія краще зрозуміла, що вона знаходиться в глухому куті, і щоб вона схаменулася", – сказала глава французького МЗС.

Раніше глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що Китай може зіграти роль у припиненні повномасштабної війни Росії проти України, та при цьому повинен ураховувати саме українські інтереси.

Подібної позиції дотримуються і США. Американський посол у Китаї Ніколас Бернс раніше заявив, що Вашингтон волів би, аби Пекін змусив Росію завершити свою повномасштабну війну в Україні.

Китай офіційно заявляє про нейтралітет у російсько-українській війні та підтримку територіальної цілісності України, хоча надає Москві економічну й політичну допомогу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: