Блінкен: США готові надалі заповнювати дефіцит зброї України 

П'ятниця, 12 травня 2023, 10:12

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Сполучені Штати готові надалі надавати Україні більше озброєнь, якщо від неї надійде відповідний запит. 

Про це він розповів в інтерв'ю PBS NewsHour, пише "Європейська правда".

Блінкен зауважив, що від першого дня повномасштабної війни США працювали понаднормово, намагаючись зробити так, щоб Україна мала все необхідне для захисту від російської агресії. 

"Відтоді на кожному кроці ми працювали з більш ніж 50 країнами, щоб пристосувати, адаптувати, залежно від характеру бойових дій, де вони відбуваються, що їм потрібно, щоб переконатися, що, знову ж таки, вони мають те, що їм потрібно", – сказав глава дипломатії США.

Він підкреслив, що цей процес триває буквально щодня в рамках коаліції країн. 

"Якщо є прогалини, якщо є дефіцит, вони скажуть нам, і ми докладемо всіх зусиль, щоб їх (прогалини з озброєнням. – Ред.) заповнити", – запевнив Блінкен.

Президент України Володимир Зеленський напередодні заявив, що Україні все ще потрібно "трохи більше часу", перш ніж вона почне контрнаступ. Це потрібно, щоб дозволити більшій частині обіцяної західної військової допомоги прибути в Україну.

Серед поставок, на які Україна все ще чекає, є бронетехніка, в тому числі танки, які, за словами Зеленського, прибувають партіями.

За даними ЗМІ, українські війська розпочали підготовчі операції напередодні довгоочікуваного контрнаступу проти російських військ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: