Науседа: Потрібно відправляти Україні сучасні літаки і крилаті ракети

П'ятниця, 12 травня 2023, 14:18

Президент Литви Гітанас Науседа закликає західних партнерів Києва надати Україні сучасні бойові літаки та крилаті ракети дальнього радіуса дії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він заявив в інтерв'ю іспанському виданню El Pais.

"Треба відправляти сучасні бойові літаки і крилаті ракети дальнього радіуса дії. І краще зробити це якнайшвидше, бо всі сумніви минулого були марною витратою дорогоцінного часу. Кожен день, який ми витрачаємо на те, щоб дати Україні все необхідне для перемоги у війні, означатиме більше смертей і більше зруйнованої інфраструктури", – сказав Науседа.

На його думку, західні країни загалом виправдовують очікування українців, але водночас діють дуже повільно, коли справа доходить до прийняття важливих рішень.

"Ми занадто довго перетинали так звані червоні лінії. Спочатку були сумніви щодо можливості надання будь-якого виду озброєння, потім одна червона лінія за іншою перетиналася, як у випадку з ракетними системами залпового вогню або основними бойовими танками", – сказав Науседа.

Литовський президент також наголосив, що мирні переговори не можуть відбуватися за рахунок територіальної цілісності України.

"Не можна також дозволити Росії скористатися цією можливістю для зміцнення своїх позицій і підготовки нового наступу. Наразі існує багато питань, з яких воюючі сторони не можуть дійти згоди, тому єдиний спосіб примусити Росію до щирих переговорів – це успіхи України на полі бою", – сказав він.

Нагадаємо, влада Великої Британії офіційно підтвердила передачу Україні далекобійних ракет Storm Shadow.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: