Авіаційна влада Грузії отримала запити від перевізників про відновлення рейсів з Росією

Понеділок, 15 травня 2023, 10:29

Декілька авіакомпаній звернулися до влади Грузії за дозволом розпочати польоти до Росії.

Про це оголосило у своїй заяві у понеділок Агентство цивільної авіації Грузії, пише "Європейська правда".

"Повідомляємо вам, що на сьогодні Агентство цивільної авіації Грузії отримало заявки від кількох авіакомпаній на регулярне повітряне сполучення між Грузією і Росією", – сказано у повідомленні агентства.

У відомстві заявили, що стосовно кожної заяви рішення ухвалюватимуть "після детального вивчення поточного статусу авіакомпаній та їхніх повітряних суден щодо міжнародних санкцій або обмежень, а дозволи на польоти видаватимуться відповідно до вищезазначеного принципу".

"Грузія твердо дотримується позиції, що рейси між Грузією і Російською Федерацією будуть виконувати тільки ті авіакомпанії і літаки, які не потрапили під санкції. Відповідно, всі заявки, подані в Агентство цивільної авіації, інформація та документація, подані авіакомпаніями, будуть детально вивчені і перевірені різними механізмами щодо санкцій", – йдеться у заяві.

Спецпредставник ЄС з питань санкцій планує поїздку до Грузії

При цьому Агентство цивільної авіації заявило, що "вивчає приклади країн, які дотримуються санкцій і при цьому мають пряме повітряне сполучення з Російською Федерацією".

Цими вихідними ЗМІ повідомляли, що вже цього тижня російська авіакомпанія "Азимут" і грузинська Georgian Airways планують запустити рейси з Москви до Тбілісі.

10 травня президент РФ Владімір Путін скасував візовий режим для громадян Грузії і водночас зняв заборону на польоти російських авіакомпаній до Грузії.

Представники офіційного Тбілісі привітали рішення Москви і пояснили це інтересами тих громадян Грузії, які проживають на території Росії і в яких виникали складнощі з приїздом на батьківщину.

Останніми місяцями від представників РФ неодноразово лунали заяви про можливість відновлення прямих авіарейсів із Грузією. У правлячій партії Грузії схвально реагували на такі сигнали, а опозиція жорстко критикувала потенційне відновлення рейсів у час, коли світ, навпаки, обмежує контакти і співпрацю з Москвою через агресивну війну проти України. 

Дивіться також відеоблог "ЄвроПравди" на цю тему: Авіарейси Москва-Тбілісі: пас РФ для влади Грузії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: