Вашингтон і Київ обговорюють, як полагодити пошкоджений росіянами Patriot – Reuters

Середа, 17 травня 2023, 09:35

Агентство Reuters отримало підтвердження від власних джерел про те, що росіяни змогли пошкодити американську систему протиракетної оборони Patriot.

Як повідомляє "Європейська правда", про це агентство довідалося від двох американських посадовців.

Раніше інформацію про пошкодження Patriot з посиланням на джерело публікував телеканал CNN.

Один американський посадовець заявив Reuters на умовах анонімності, що, за попередньою інформацією, Вашингтон і Київ вже обговорюють найкращий спосіб ремонту системи. На цей момент не схоже, що систему доведеться вивозити з України.

Посадовець додав, що Сполучені Штати матимуть краще розуміння ситуації в найближчі дні та інформація може змінитися з часом.

Patriot вважається однією з найсучасніших систем протиповітряної оборони США, в тому числі проти літаків, крилатих і балістичних ракет. До її складу зазвичай входять пускові установки разом з радарами та іншими допоміжними засобами. Що саме пошкодили росіяни, невідомо.

Міністерство оборони Росії заявило у вівторок, що знищило американську систему протиповітряної оборони Patriot ракетою "Кинджал" під час нічного удару по Україні.

Українська сторона зазначила, що перехопила всі шість "Кинджалів", випущених по Україні.

Як відомо, РФ вже атакувала американську систему ППО гіперзвуковими ракетами, зокрема 4 травня, але невдало. Натомість українські військові, як підтвердив Пентагон, перехопили ракету за допомогою системи Patriot.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: