У Держдепі висловилися про вступ України до НАТО: Підтримуємо політику відкритих дверей

Вівторок, 2 травня 2023, 12:59

У Держдепі США заявили, що підтримують приєднання до НАТО нових членів, зокрема й України, однак наразі Вашингтон зосереджений на підтримці Києва у протидії російській агресії.

Про це в ході брифінгу сказав заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, повідомляє "Європейська правда".

"Ми підтримуємо політику відкритих дверей НАТО. Очевидно, що це колективне рішення, і воно має бути прийняте усім Альянсом. Зараз ми зосереджені на тому, щоб забезпечити підтримку нашим українським партнерам у подоланні викликів, з якими вони стикаються", – зазначив він.

Серед цих викликів представник Держдепу назвав агресію РФ, російські атаки на цивільну та енергетичну інфраструктуру, а також нехтування Кремлем територіальної цілісності й суверенітету України.

"Саме на цьому ми продовжимо зосереджуватися", – додав він.

Раніше агентство DPA повідомило, що члени НАТО, зокрема, Німеччина і США, поки не хочуть конкретних рішень у питанні членства України в Альянсі.

Нагадаємо, 20 квітня генсек НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Києва заявив, що на липневому саміті у Вільнюсі країни-члени Альянсу готуються обговорювати питання членства України та гарантії безпеки для неї, але головним питанням залишається забезпечення перемоги України у війні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: