Чехія обговорить ратифікацію Стамбульської конвенції

Понеділок, 22 травня 2023, 18:25

Міністерство юстиції Чехії в понеділок передало на розгляд уряду питання про ратифікацію Конвенції Ради Європи про запобігання гендерно зумовленому насильству, відомої як Стамбульська конвенція.

Як пише "Європейська правда", про це оголосив заступник міністра юстиції Чехії Карел Дворжак.

Дворжак висловив сподівання, що обговорення Стамбульської конвенції на рівні уряду зможе призвести до її ратифікації.

"Матеріал був скерований до уряду для ухвалення рішення. Думаю, це дасть можливість Палаті представників і Сенату нарешті висловити свою думку", – написав він у Twitter.

Як нагадує агенція ČTK, Чехія підписала Стамбульську конвенцію у 2016 році – через п'ять років після її укладання. Та ратифікація документа наражалась на опір консервативних політичних партій і християнських церков.

Сейм Латвії відхилив пропозицію почати ратифікацію Стамбульської конвенції

Питання про ратифікацію конвенції постало минулого тижня, коли прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала нагадав, що Міністерство юстиції країни запропонувало уряду схвалити документ із подальшою ратифікацією в парламенті, відкласти розгляд до наступного року або зупинити ратифікацію взагалі.

Нагадаємо, депутати Європейського парламенту 10 травня підтримали приєднання Європейського Союзу до Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок та боротьбу з ним, відомої як Стамбульська конвенція.

На території ЄС цього конвенцію не ратифікували шість держав – окрім Чехії, це Болгарія, Латвія, Литва, Словаччина та Угорщина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: