У НАТО стурбовані, що влада Грузії схвалила відновлення авіасполучення з РФ

Четвер, 25 травня 2023, 11:33

Спецпредставник генсека НАТО на Південному Кавказі та в Центральній Азії Хав'єр Коломіна заявив, що в Альянсі занепокоєні схваленням відновлення авіасполучення з РФ з боку влади Грузії.

Про це він сказав під час свого візиту до Тбілісі, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Грузія Online".

"Наша позиція – це позиція занепокоєння. Нам не подобається таке рішення Москви, але це було одностороннє рішення. Занепокоєння більше стосується реакцій, які ми побачили з боку деяких членів вашого парламенту, членів уряду, тому що це критичний момент, щоб продовжити підтримку України, що є пріоритетом для всіх нас і має бути пріоритетом і для всіх наших партнерів", – зазначив Коломіна.

За його словами, прямі рейси між Тбілісі та Москвою "створюють певний простір для потенційного обходу санкцій щодо Росії"

"Ми розмовляли з владою про роботу, яку вони проводять щодо недопущення обходу санкцій, вони роблять хорошу роботу в багатьох аспектах, але реакції, які ми бачили, як мінімум, кидають тінь на потенціал, що Росія знайде тут якийсь простір для обходу санкцій. Ми були досить чіткими, що цього не повинно статися, і ми закликали владу вжити відповідних заходів, щоб цього не допустити", – додав спецпредставник генсека НАТО.

Нагадаємо, Грузія дозволила трьом авіакомпаніям виконувати прямі авіарейси до РФ, зокрема й тим, що обслуговували польоти до анексованого Криму. Перші рейси вже відбулися 19 і 20 травня.

Раніше речник Держдепу США Метью Міллер заявив, що Вашингтон не виключає можливості запровадження санкцій проти Грузії через відновлення прямого авіасполучення з Росією.

Дивіться відео: Проросійський розворот: як Грузія знищує своє майбутнє в ЄС та НАТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.