У ЄС прокоментували угоду про ядерну зброю між РФ і Білоруссю

Четвер, 25 травня 2023, 16:33

Європейський Союз розцінює як провокацію і посилення напруженості рішення Росії та Білорусі укласти угоду про розміщення російської ядерної зброї на білоруській території.

Про це на брифінгу в Брюсселі в четвер сказав речник Європейської комісії Петер Стано, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За словами Стано, угода, як і саме рішення Москви та Мінська про розміщення ядерної зброї в Білорусі – "не крок на шляху деескалації і не крок у бік зменшення напруженості".

"Це крок, який лише посилить напруженість і може також розглядатись у контексті незаконної агресії Росії та Білорусі. Співпраця у цій сфері – це подальша ескалація та подальші провокації", – зазначив речник Єврокомісії.

Він додав, що ЄС "дуже уважно спостерігатиме" за тим, як підписана угода втілюватиметься в життя й буде реагувати відповідним чином.

Раніше в четвер міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території.

Нагадаємо, наприкінці березня цього року президент РФ Владімір Путін повідомив про домовленість із самопроголошеним президентом Білорусі Александром Лукашенком про розміщення тактичної ядерної зброї в республіці. Тоді Путін заявив, що Білорусі передано ракетний комплекс "Іскандер", який може бути носієм тактичної ядерної зброї.

Читайте також: Ошийник для Лукашенка: як тактична ядерна зброя РФ змінить розклади у Білорусі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.