Роспропаганда абсурдно збрехала про "знищення" десятків Patriot – США

Четвер, 25 травня 2023, 19:10

Російські пропагандистські ЗМІ повідомили про "знищення" десятків американських ЗРК Patriot, однак ця брехня не змінить реальності того, що Україна стає щодня сильнішою.

Про це, як пише "Європейська правда", заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради цієї організації, його цитує "Укрінформ".

"Кремль, певно, відчуває, що ситуація змінюється, оскільки він ще більш абсурдно бреше власному населенню. Якщо вірити російським державним ЗМІ, то можна подумати, що російські ракети знищили кілька десятків комплексів Patriot в Україні", – сказав Карпентер.

Але, підкреслив він, "брехня не змінює реальність на місцях, навіть якщо вона заважає декому її бачити". "А реальність така, що Україна стає сильнішою з кожним днем", – підкреслив американський представник. 

Він вказав на те, що українська протиповітряна оборона доволі успішно протистоїть російським ракетним атакам і атакам безпілотників.

"І ми сповнені рішучості допомогти Україні ще більше покращити якість її протиповітряної і протиракетної оборони, в тому числі працюючи з нашими союзниками і партнерами над підготовкою українських пілотів на літаках F-16", – запевнив Карпентер.

Він також підкреслив, що російські атаки на українські міста не призведуть до, як сподівається Кремль, зменшення міжнародної рішучості підтримувати Україну, а натомість "лише посилюють нашу рішучість допомогти Україні перемогти і притягнути до відповідальності кожного, хто винен у цих жахливих діях".

Patriot вважається однією з найсучасніших систем протиповітряної оборони США, в тому числі проти літаків, крилатих і балістичних ракет. До її складу зазвичай входять пускові установки разом з радарами та іншими допоміжними засобами.

У Міноборони Росії неодноразово заявляли про знищення американських ЗРК Patriot в Україні. Зокрема, 16 травня в РФ оголосили, що нібито "високоточним ударом" "Кинджалу" у Києві вразили Patriot.

18 травня Міністерство оборони США підтвердило, що система протиповітряної оборони Patriot в Україні справді зазнала ушкоджень, та її вже полагодили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: