Президентка Грузії розкритикувала уряд за зближення з Росією

П'ятниця, 26 травня 2023, 12:46

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі різко розкритикувала уряд країни, зокрема, за зближення з Росією.

Про це вона заявила на урочистій церемонії в День незалежності Грузії, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Новости-Грузия".

"Незрозуміло і образливо для нашого народу, коли уряд не думає про честь і гідність своїх громадян", – сказала Зурабішвілі.

Вона зазначила, що уряду слід докласти більше зусиль для вироблення розумної політики з міжнародними партнерами та використати історичний момент для входження Грузії до європейської сім'ї.

"Незрозуміло і прикро, коли сьогодні ми рахуємо, скільки мільйонів принесе нам "подарунок" польотів (з Росією). Нашу гідність продано за 200 чи 300 мільйонів?. Хто думає, що Росія поверне нам території в обмін на наші поступки, той нічому не навчився з нашої історії", – сказала президентка.

За її словами, маніпуляції темою загрози війни з Росією і навіювання страху власному суспільству "не може бути формулою успішного правління".

"Незрозуміло, чому не вжито жодних заходів і справедливих правил щодо тих, хто масово прибуває з Росії, особливо в таких сферах, як охорона здоров'я та освіта, або навіть купівля нерухомості та несплата податків", – додала Зурабішвілі.

Нагадаємо, Грузія дозволила трьом авіакомпаніям виконувати прямі авіарейси до РФ, зокрема й тим, що обслуговували польоти до анексованого Криму. Перші рейси вже відбулися 19 і 20 травня.

Раніше речник Держдепу США Метью Міллер заявив, що Вашингтон не виключає можливості запровадження санкцій проти Грузії через відновлення прямого авіасполучення з Росією.

Читайте також: Розворот Тбілісі: як Грузія втрачала прозахідний курс і чи став цей процес незворотним

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: