Хорватія проти продовження заборони на експорт українського зерна в ЄС до кінця року

Вівторок, 30 травня 2023, 17:54

Європейському Союзу та Україні потрібно знайти рішення, що надасть змогу українським фермерам працювати, експортуючи зерно до ЄС у необхідних їм обсягах.

Про це заявила міністр сільського господарства Хорватії Марія Вучкович під час онлайн-зустрічі з міністром агрополітики України Миколою Сольським у вівторок, передає "Європейська правда" з посиланням на повідомлення Мінагрополітики.

Марія Вучкович впевнена, що обмеження на експорт української аграрної продукції до Європи, які ввела Єврокомісія до 5 червня, не мають бути продовжені після цієї дати, повідомила пресслужба Мінагрополітики.

Микола Сольський, зі свого боку, висловив подяку колезі за розуміння.

Окремо він сказав про те, що Хорватія стала одним із підписантів листа до Європейської комісії, який надіслали профільні міністри 14 країн Європейського Союзу. У цьому зверненні вони висловили занепокоєння тимчасовою забороною на ввезення української аграрної продукції до п'яти держав Європейського Союзу.

Нагадаємо, 2 травня Європейська комісія ухвалила виняткові та тимчасові запобіжні заходи щодо імпорту окремих сільськогосподарських товарів з України після тиску з боку п’яти держав-членів Європейського Союзу, які звинувачували український імпорт в обвалі місцевих цін.

Згодом 12 країн ЄС поскаржилися Брюсселю на відсутність консультацій щодо угоди про українське зерно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: