Розвідка Британії: РФ доведеться змінити логістику пального через "бавовну" у прикордонні

Четвер, 4 травня 2023, 09:08

Росії, ймовірно, доведеться змінювати систему постачання пального через регулярні удари по базах зберігання у прикордонних з Україною районах, вважає розвідка Британії.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну від 4 травня.

Розвідка нагадує, що в останні місяці на окупованих територіях України та у російському прикордонні регулярно палають бази зберігання пального.

Один з останніх випадків був 3 травня, коли загорілася база зберігання пального у російському селищі Волна, з російського боку Керченської протоки – схоже, внаслідок влучання ударного безпілотника.

"Пошкодження об’єктів зберігання пального і мережі розподілу напевно змусить РФ змінювати систему постачання пального, щоби пом’якшити наслідки таких атак. Це може включати такі заходи, як застосування додаткових заходів захисту на базах зберігання, як вже помічали у російському Туапсе, чи переорієнтація на інфраструктуру регіонів, яким менше загрожують атаки", – зазначає розвідка. 

В огляді за попередню добу розповідали, що Росія вочевидь переорієнтувала повітряні удари з енергетичної інфраструктури України на військові, промислові та логістичні об'єкти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.