ЄС засудив останні удари РФ по цивільних об’єктах в Україні: це не залишиться непокараним

П'ятниця, 5 травня 2023, 12:30

Європейський Союз засудив останні атаки РФ на об’єкти цивільної інфраструктури в Україні і нагадав, що удари по цивільних об’єктах є воєнними злочинами.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у заяві речника ЄС Петера Стано.

Він зазначає, що цей тиждень ознаменувався черговою ескалацією незаконної агресивної війни Росії проти України, що супроводжувалася все більш невибірковими та кривавими обстрілами цивільних районів.

"Ракетні удари та удари безпілотників знову були націлені на Одесу та столицю Київ. Це відбувається на додаток до російських невибіркових атак на цивільну інфраструктуру в Херсонській області із застосуванням важкої артилерії, в результаті яких постраждали, зокрема, великий супермаркет, залізнична станція та автозаправна станція", – перераховує речник ЄС.

В результаті цих варварських дій Росії в Херсоні загинуло понад 20 осіб і майже 50 отримали поранення – всі вони були цивільними особами.

"Це бездумне вбивство цивільних осіб і руйнування цивільної інфраструктури має бути негайно припинене", – йдеться у заяві.

"Ці невибіркові напади Росії на цивільні об'єкти є воєнними злочинами. ЄС чітко дав зрозуміти, що командири, виконавці та співучасники цих звірств не залишаться безкарними. ЄС залишається відданим справі притягнення їх усіх до відповідальності", – наголосив речник ЄС.

Нагадаємо, на думку британської розвідки, типи об'єктів, уражених останніми російськими ракетними ударами, можуть свідчити про зміщення Росії з атак на енергетичну інфраструктуру України на удари по військових, промислових і логістичних об'єктах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: