Вибори в Туреччині: на дільниці в Амстердамі виникла масова бійка, втрутилась поліція

відео
Понеділок, 8 травня 2023, 20:40

Поліція Амстердама в ніч проти понеділка була змушена втрутитись у сутичку між людьми на одній із виборчих дільниць, відкритих для закордонного голосування на виборах президента й парламенту Туреччини.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на NOS.

Сутички почались на дільниці у виставковому центрі RAI в Амстердамі ввечері в неділю – останній день, коли виборці могли віддати голос.

Представник RAI заявив, що бійка виникла між представниками двох політичних партій, які перебували на дільниці як спостерігачі – аби гарантувати, що голосування відбувається чесно. У результаті голосування було неможливе.

Якийсь час поліція не втручалась у сутички, та після цього розвела нападників у різні боки й вивела їх із будівлі. Далі правоохоронці розпорядились, аби люди заходили на дільницю групами, щоб уникнути подібних інцидентів.

У Нідерландах живуть близько 250 тисяч власників турецького громадянства, які мають право голосу на виборах 14 травня. Для голосування були відкриті дільниці в Амстердамі, Гаазі, Девентері та Ейндховені.

На останніх виборах у 2018 році в голосуванні взяв участь кожен третій нідерландський турок, із них майже 73% підтримали чинного президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Нагадаємо, в Туреччині 14 травня відбудуться президентські та парламентські вибори. Опитування громадської думки показують, що перед Ердоганом стоїть найбільший виборчий виклик за два десятиліття його перебування при владі.

Детально про вибори в Туреччині – у відеоблозі "ЄвроПравди", а також у статті Ердоган за крок до поразки: як може змінити Туреччину перемога опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: