Конгрес США не зупинить військову допомогу Україні попри позицію деяких республіканців - сенатор

Вівторок, 9 травня 2023, 15:07

Фінансування військової підтримки України з боку США продовжиться попри бажання деяких ізоляціоністськи налаштованих членів Республіканської партії скоротити або припинити допомогу Києву.

Як пише "Європейська правда", про це заявив лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл, повідомляє Bloomberg.

"Я думаю, що ми маємо достатню підтримку в Конгресі, щоб продовжувати це ще довго. Все керівництво в Палаті представників і Сенаті в моїй партії дуже сильно виступає за перемогу над росіянами", – сказав він.

Макконнелл також закликав президента США Джо Байдена прискорити постачання високотехнологічного озброєння Україні перед очікуваним весняним наступом ЗСУ.

Минулого тижня Макконнелл вітав заяву спікера Палати представників республіканця Кевіна Маккарті про те, що продовжуватиме підтримувати допомогу Україні. Раніше Маккарті казав, що США не виписуватимуть Україні "порожні чеки".

Він також був задоволений тим, що нещодавній лист, який ставить під сумнів допомогу Україні, підписали лише три сенатори-республіканці. Макконнелл назвав їх "винятком".

Раніше Мітч Макконнелл критикував адміністрацію президента Джо Байдена за "нерішучість" у питанні постачання зброї Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: