Прем’єр Латвії: Саміт НАТО у Вільнюсі обговорить вступ України після завершення війни

Четвер, 1 червня 2023, 11:53

Прем’єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш заявив, що на саміті НАТО у Вільнюсі в липні обговорять можливість членства України в Альянсі після того, як війна з Росією закінчиться.

Про це Каріньш сказав, прибувши на саміт Європейської політичної спільноти у Молдові, повідомляє "Європейська правда".

 "Я переконаний, що врешті-решт, коли війна в Україні завершиться, Україна повинна стати частиною НАТО. Я абсолютно переконаний у цьому, і я думаю, що ми будемо говорити про це у Вільнюсі наступного місяця", – сказав Каріньш.

"Але тема, над якою повинні подумати усі країни, також і за межами НАТО, це те, як ми можемо продовжити підтримувати Україну зараз: зброєю, боєприпасами, грошима. Ми повинні продовжувати зусилля, щоб прогнати росіян з їхньої країни", – додав глава латвійського уряду.

Нагадаємо, міністри закордонних справ НАТО також обговорять на зустрічі в Осло прагнення України вступити в Альянс.

На саміті Європейської політичної спільноти, що пройде на винарні "Мімі", обговорюватимуть спільні зусилля заради миру в контексті війни в Україні та пов'язані з нею кризи, захист демократії, зміцнення енергетичної безпеки та стійкість європейських держав.

Про те, як у Молдові "зупинили" нормальну життєдіяльність країни заради саміту, дивіться у відеоблозі "ЄП" з місця події.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: