Путіну примарилось втягування НАТО в конфлікт: погрожує уражати авіабази за межами України

П'ятниця, 16 червня 2023, 17:49

Російський президент Владімір Путін у п’ятницю допустив, що Росія може завдавати ударів по авіабазах за межами України, якщо там базуватимуться винищувачі F-16, які використовуватимуться у війні.

Таке, як повідомляє "Європейської правди", Путін наговорив на Санкт-Петербурзькому міжнародному форумі.

За словами російського президента, "НАТО, звісно, втягується у війну в Україні", тому що продовжує допомагати Україні військовою технікою, а нині "розглядається варіант постачання літаків".

"Танки горять, декілька танків знищено, це зокрема і Leopard… Вони горять. Так само будуть горіти й F-16. Сумнівів нема", – сказав Путін.

"Та якщо вони (літаки – ред.) будуть розташовані на авіабазах за межами України, а використовуватись у бойових діях, ми повинні будемо подивитись на те, як нам уражати і де нам уражати ті засоби, які використовуються в бойових діях проти нас", – додав російський президент.

Резніков розкрив деталі домовленостей навчань українських пілотів та інженерів на F-16

Він заявив, що це становить "серйозну небезпеку подальшого втягування НАТО в цей збройний конфлікт".

Нагадаємо, міністр оборони України Олексій Резніков після засідання у форматі "Рамштайн" в Брюсселі повідомив, що отримав зобов’язання від союзників про старт навчань для українських пілотів на західних винищувачах.

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що підготовка тренувального плану для українських пілотів досягла прогресу, хоча вона ще займе якийсь час.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: