Командувач Сил оборони Естонії: 1000 загиблих на день виявилось занадто мало для РФ

П'ятниця, 2 червня 2023, 17:11

Командувач Сил оборони Естонії генерал Мартін Херем заявив, що один з уроків війни в Україні полягає в тому, що агресора, який вторгся на чужу територію, потрібно знищувати до останнього солдата.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на ERR.

"Я думав, що відбудеться стримування через покарання. Що якщо Росія зазнаватиме великих втрат, справді гинутиме по 1000 осіб на день, то це зламає психологічний хребет російської нації, солдатські матері та всі інші протестуватимуть, і тоді, можливо, війну буде зупинено, як це було, наприклад, у Чеченську війну. Однак сьогодні я бачу, що 1000 загиблих на день – це занадто мало", – сказав Херем.

За його словами, ще один урок, який необхідно винести з війни в Україні, полягає в тому, що потрібно рахуватися з певними втратами.

"Протиповітряна оборона не може бути і не є всесильною, зокрема в Україні, щоб збивати все. Чим ближче до кордону чи лінії фронту, тим більша ймовірність, що ракета С-300 пролетить. І ми повинні з цим рахуватися", – сказав командувач Сил оборони Естонії.

Він додав, що захистом проти цього є зміцнення потенційних цілей, щоб мінімізувати шкоду.

"По-друге, потрібно бути готовим знищувати російські пускові установки, які знаходяться, наприклад, на відстані до 100 кілометрів. У цьому напрямку ми теж працюємо", – додав Херем.

Раніше глава Розвідувального центру Міноборони полковник Естонії Марго Гросберг заявив, що у найближчому майбутньому Росія, найімовірніше, оголосить про нову хвилю мобілізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: