У Британії тінейджера посадили на 6 років за тероризм

П'ятниця, 2 червня 2023, 17:11

Британський тінейджер, який, на думку детективів, міг бути всього в декількох годинах від здійснення нападу на поліцейських або солдатів, був засуджений в п'ятницю до мінімум шести років позбавлення волі за терористичні злочини.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

19-річний Метью Кінг, який прийняв іслам під час карантину через COVID-19, а потім швидко радикалізувався, переглядаючи екстремістські матеріали в Інтернеті, обстежив військові казарми і поліцейський відділок, а потім розмістив в Інтернеті зображення офіцерів, які охороняють будівлю суду, з підписом "ціль знайдено".

Він також обговорював бажання катувати і вбити американського або британського солдата, сказав коммандер Домінік Мерфі, голова контртерористичного командування лондонської поліції, зазначивши, що швидкість саморадикалізації Кінга була вражаючою.

Тінейджера затримали під час рейду навесні минулого року.

"Я дуже радий сказати, що це було неминуче. Нам абсолютно ясно, що Кінг планував і мав твердий намір і бажання здійснити терористичну атаку" – сказав Мерфі.

Поліція повідомила, що у квітні 2022 року вони отримали повідомлення про підлітка, який жив з матір'ю і двома сестрами в Ессексі, на північному сході Лондона, після дзвінків кількох людей, які були стурбовані його все більш відвертою екстремістською поведінкою.

Він проводив розвідку на поліцейській дільниці в Стратфорді на сході Лондона, спостерігав за офіцерами, які чергували на залізничних станціях і в місцевому суді, а за день до арешту знімав на відеокамеру сусідні армійські казарми.

Після арешту поліція виявила, що він намагався купити ножі і меч в Інтернеті. Вони також виявили у нього рюкзак з купленими окулярами і рукавичками для спецназу, а також прапором, пов'язаним з "Ісламською державою", і балаклавою.

В онлайн-розмовах з неназваною молодою жінкою в Snapchat він говорив про те, що хоче стати мучеником, про невибіркові напади на людей і про бажання вбивати невірних.

Хоча він був виключений зі школи і відвідував спеціальний навчальний заклад, хлопець не мав судимостей, і детективи заявили, що причина його радикалізації залишається загадкою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: