У США заявили, що Україна створила мережу агентів в РФ для здійснення диверсій - CNN

Понеділок, 5 червня 2023, 13:51

Офіційні особи США вважають, що Україна створила усередині РФ мережу агентів, які працюють над здійсненням диверсій проти ворожих цілей.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, знайомі з даними американської розвідки, пише "Європейська правда".

Американські посадовці вважають, що саме ці агенти в Росії здійснили атаку на Кремль на початку травня, запустивши безпілотники з російської території.

За даними американської сторони, Україна створила диверсійні групи всередині Росії, які складаються з проукраїнських симпатиків і оперативників, які добре навчені для ведення такого роду війни.

Зазначається, що Україна надала їм для атак безпілотники власного виробництва. Співрозмовники телеканалу сказали, що у них немає доказів того, що для атак застосовували американські дрони.

Посадовці не змогли сказати, як Україні вдалося переправити безпілотники в тил ворога, але два джерела повідомили CNN, що вона створила добре відпрацьовані контрабандні маршрути.

Хто саме контролює мережу, також неясно, хоча американські посадовці вважають, що до цього причетні особи з української розвідувальної спільноти.

Президент України Володимир Зеленський встановив загальні параметри дозволеного, сказали два джерела, але не кожна операція вимагає його схвалення.

Нагадаємо, у Білому домі на запитання про ймовірно українські атаки на території Росії зазначили, що виступають проти ударів по РФ, але вирішувати має Україна.

У Лондоні та Берліні зазначили, що Україна має право завдавати ударів по території агресора з метою самооборони.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: