Праві у парламенті Швейцарії провалили спробу скасувати звернення Зеленського

Вівторок, 6 червня 2023, 16:29

Національна рада Швейцарії у вівторок більшістю голосів не прийняла пропозицію правої Швейцарської народної партії (ШНП) відхилити виступ президента України Володимира Зеленського по відеозв’язку.

Про це повідомляє "Європейська правда".

За пропозицію ШНП проголосували 58 членів нижньої палати швейцарського парламенту – зокрема й соціал-демократи, натомість відхилили її 128 парламентарів.

Представник швейцарських правих Альфред Геєр під час виступу стверджував, що дозвіл на виступ Зеленського "підриває швейцарську політику та нейтралітет", і запропонував, щоб той виступив перед президентом країни Аленом Берсе чи головою МЗС Іньяціо Кассісом.

"Ми розуміємо, що український президент хоче зробити все можливе, щоб захистити Україну. Але ми не повинні дозволяти тиснути на себе в питаннях санкцій або постачання зброї", – заявив Геєр.

Напередодні стало відомо, що Володимир Зеленський звернеться до швейцарського парламенту через відеозв'язок у четвер, 15 червня, о 14:00 (15:00 за Києвом). Уже тоді представники ШНП пообіцяли бойкотувати виступ українського президента.

Зазначимо, що Зеленський стане першим президентом, який виступить у парламенті Швейцарії через відеозв’язок.

У березні 2022 року президент України виступав із промовою перед групою людей, що зібрались у Берні на День солідарності з Україною. Тоді він зокрема закликав Швейцарію зайняти сильнішу позицію щодо російських олігархів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: