Лідерів держав треба переконати прийняти Україну в НАТО - президент Естонії

Вівторок, 6 червня 2023, 17:00

Президент Естонії Алар Каріс розповів, що на зустрічі з Володимиром Зеленським здебільшого обговорювали мету липневого саміту НАТО у Вільнюсі.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на ERR.

"Питання НАТО є найгострішим перед Вільнюським самітом НАТО. Зеленський сказав мені, що якщо на саміті НАТО не буде конкретики для України, то він не поїде. Просто сказати, що "двері НАТО відкриті", вже недостатньо", – сказав Каріс.

Він наголосив, що вступ в НАТО – це єдиний шлях безпеки для України.

"Ми повинні працювати з главами держав; Естонія почала говорити про НАТО, коли російські війська ще перебували на нашій землі", – додав Каріс.

Естонський президент зауважив, що Україна не вступить до НАТО наступного дня після закінчення війни. "

Там є кілька "але". Але і на проміжний період необхідно створити гарантії безпеки, і це також дасть сміливість, щоб інвестувати", – додав він.

Як повідомлялося, Україна прагне стати членом Північноатлантичного Альянсу невдовзі після досягнення воєнної перемоги над Росією і прагне отримати гарантію цього на саміті НАТО у Вільнюсі.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що розуміє неможливість вступу України до НАТО під час війни, проте не бачить сенсу брати участь у саміті НАТО у Вільнюсі, якщо за підсумками Україна не отримає конкретних сигналів щодо того, коли вона може приєднатися до Альянсу.

Відомо, що Київ готує два пакети для обговорення на саміті НАТО у Вільнюсі – політичний та практичний.

Читайте також: Без ПДЧ та Бухареста. Чому українські політики мають забути про минуле у питанні вступу до НАТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: