Нова спецпредставниця США з відбудови України розповіла, як може змінитися підтримка Вашингтона

Четвер, 14 вересня 2023, 18:28

Сполучені Штати, попри вибори, продовжать підтримку України, однак надалі буде з’являтися більший фокус на умови, які для цього має виконати Київ.

Про це  в інтерв’ю "Європейській правді" розповіла новопризначена спецпредставниця США з економічної відбудови України Пенні Пріцкер.

На запитання про те, чи може Київ бути впевненим у стабільності підтримки Штатів, з огляду на вибори, Пріцкер відповіла, що Вашингтон зосереджений на задоволенні невідкладних потреб, а також на довгостроковому відновленні та безпеці України.

"Говорячи США, я маю на увазі не лише адміністрацію: те саме лунає від членів Конгресу з обох флангів. Є двопартійна підтримка довгострокової допомоги Україні", – додала спецпредставниця.

"Однак для того, щоби отримувати кошти від Сполучених Штатів, тепер будуть певні умови. Це не повинно дивувати нікого в Україні. Причина – те, що наш уряд хоче бачити, як Україна досягає прогресу в різних сферах. Ми хочемо бачити середовище, сприятливе для приватних інвестицій", – зазначила Пенні Пріцкер. 

За її словами, це будуть, по-перше, умови-гарантії того, що Україна буде належним чином розпоряджатися коштами.

"По-друге, йдеться про втілення реформ, необхідних для того, щоб Україна стала членом ЄС та західного торговельного блоку – чого Україна сама прагне", – пояснила спецпредставниця.

Нагадаємо, про призначення спецпредставниці з питань відбудови України президент США Джо Байден оголосив 14 вересня. 

Читайте також повний текст інтерв'ю: "Тепер, щоб Україна отримувала кошти, США висуватимуть умови щодо реформ"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: