Вибори у Словаччині: антиукраїнська партія вперше втратила лідерство в опитуванні

Вівторок, 26 вересня 2023, 17:47

Словацька опозиційна партія Smer-SD на чолі з колишнім прем'єр-міністром Робертом Фіцо, який виступає проти поставок зброї Україні, вперше не лідирує в опитуванні напередодні виборів, що пройдуть 30 вересня.

Про це свідчать результати опитування агенції NMS Market Research, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Aktuality.

За кілька днів до виборів опитування показало, що політичний рух "Прогресивна Словаччина" може здобути перемогу.

Досі протягом тривалого часу лідирувала Smer-SD, відома антиукраїнськими заявами. Її лідер, колишній прем’єр Роберт Фіцо прагне повернутися до влади, обіцяючи захищати національні інтереси, припинити військову підтримку України та виступає проти будь-яких санкцій проти Росії, які можуть зашкодити Словаччині.

"Прогресивна Словаччина" користується підтримкою 19,7% респондентів, Smer-SD  відстає від неї незначним чином, набираючи 19,4%. Третє місце у партії Hlas ("Голос") з 10,5%.

Коаліція OĽaNO, "За народ" і Християнського союзу з 9,5% підтримки, якій для проходження до Національної ради необхідно набрати щонайменше 7%, також увійшла б до парламенту.

За нею йдуть Республіка (8,5%), SaS (5,7%), SNS (5,4%) і KDH (5,4%) та "Ми – сім'я" (5,2%).

Решта партій не наблизилися до проходження виборчого бар’єра.

Опитування для з'ясування популярності партій проводилося комбінованим методом онлайн збору даних та телефонного опитування з 21 по 24 вересня.

Читайте пояснення про те, хто може зупинити перемогу антиукраїнських сил на виборах у Словаччині.

Дивіться відео "ЄП" про 12 топ-політиків Словаччини, де ми весело, але всерйоз розповідаємо про тих, хто є союзником Путіна, а хто – справжнім другом України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: