Дослідник: Війна РФ проти України вже коштувала Німеччині понад 200 мільярдів євро

Середа, 21 лютого 2024, 08:16

За оцінками економічних дослідників, війна РФ проти України вже коштувала Німеччині понад 200 мільярдів євро.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Tagesschau.

"Економічні втрати Німеччини після двох років війни в Україні, ймовірно, значно перевищать 200 мільярдів євро", – заявив президент Німецького інституту економічних досліджень (DIW) Марсель Фрацшер.

"Перш за все, високі ціни на енергоносії знизили зростання в Німеччині на 2,5 відсоткових пункта або 100 мільярдів євро у 2022 році і на аналогічну суму у 2023 році до теперішнього часу", – сказав керівник DIW.

Реклама:

Однак це лише "прямі фінансові витрати". Подальші витрати виникнуть через "ескалацію геополітичних та геоекономічних конфліктів, особливо з Китаєм" через війну.

Це особливо сильно вдарить по компаніях-експортерах, пояснив Фрацшер.

Нагадаємо, міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав американських законодавців США схвалити додаткову військову допомогу Україні, яка застрягла в Конгресі, попередивши, що відмова у підтримці Києва може зашкодити економічним інтересам США.

Як відомо, Палата представників США пішла на канікули до кінця лютого, так і не розглянувши вже схвалений у Сенаті пакетний проєкт з фінансуванням на допомогу Україні. 

Також у Палаті представників представили законопроєкт з меншою допомогою Україні, аніж сума, яку пропонував президент Джо Байден. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: