У Кишиневі затримали чоловіка, який кинув пляшки з запальною сумішшю до посольства РФ

Неділя, 17 березня 2024, 15:57

У Кишиневі 17 березня затримали 54-річного чоловіка, який кинув дві ємності із запальною сумішшю на територію посольства Росії, де сьогодні відкрили виборчу дільницю для охочих проголосувати на президентських "виборах".

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Newsmaker.

Згідно з повідомленням поліції, у момент затримання чоловік встиг перекинути через паркан російського посольства дві ємності із запальною сумішшю. Чоловіка затримали і встановили його особу.

З'ясувалося, що затриманий є громадянином Молдови. Сам він стверджує, що також є громадянином Росії. Наразі молдовські правоохоронці перевіряють його слова.

На допиті чоловік мотивував свої дії тим, що незадоволений діями російської влади.

У посольстві РФ дії чоловіка засудили, наголосивши, що голосування триває. "Очікуємо справедливого і суворого покарання "вогнеметальника". Незважаючи на жодні провокації, голосування на дільниці триває в штатному режимі. Відзначаємо високу активність і велику кількість охочих узяти участь", – ідеться в повідомленні дипмісії.

Нагадаємо, глава МЗС Молдови Міхай Попшой в інтерв'ю "Європейській правді" заявив, що Кишинів дасть відповідь на проведення у невизнаному Придністров'ї "виборів" президента РФ.

Молдовське МЗС дозволило відкрити дільницю для голосування на "виборах" президента Росії тільки на території посольства РФ у Кишиневі.

У Росії так звані президентські вибори мали відбутись 17 березня, але цього року вперше запровадили триденне голосування (15-17 березня), а на окупованих РФ територіях його взагалі почали проводити достроково.

Російські "вибори" не є реальними виборами в демократичному розумінні, позаяк там немає реальної конкуренції, й очікується, що за рахунок адміністративного ресурсу та репресивної машини чинний президент Владімір Путін забезпечить собі необхідний результат.

Дивіться повне інтерв’ю з главою МЗС Молдови на Youtube-каналі "Європейської правди".