Президент Вучич висунув у прем’єри Сербії міністра оборони Вучевича

Субота, 30 березня 2024, 18:47 - Іванна Костіна

Президент Сербії Александар Вучич оголосив, що надав мандат на формування уряду віцепрем’єру, міністру оборони Мілошу Вучевичу.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія N1.

"Пропоную Народній скупщині Республіки Сербія кандидатуру Мілоша Вучевича на посаду прем'єр-міністра", – заявив Вучич.

Мілош Вучевич

Як зазначено в рішенні, яке підписав президент, Мілош Вучевич до цього часу "виконував відповідальні і складні функції віцепрем'єр-міністра і міністра оборони, продемонструвавши тим самим, що він має відданість справі і досвід, необхідні для виконання функцій прем'єр-міністра".

У рішенні також перераховані завдання, що стоять перед майбутнім прем'єр-міністром, серед яких особливо виділяються організація EXPO 2027, а також збереження миру, стабільності і територіальної цілісності Сербії.

Парламентські вибори у Сербії відбулися 17 грудня 2023 року, і коаліція, сформована навколо Сербської прогресивної партії, отримала 46,75% голосів. Прогресисти йшли на вибори зі списком "Сербія не повинна зупинитися – Александар Вучич".

На початку березня президент Сербії Александар Вучич заявив, що Ана Брнабич піде з посади прем'єр-міністерки та стане спікеркою парламенту після того, як очолювала уряд протягом майже семи років.

Читайте також Відставка з особливих причин: що стоїть за звільненням першої прем'єрки-лесбійки на Балканах