Латвія затвердила план зміцнення кордону з РФ та Білоруссю на суму в 303 млн євро

Вівторок, 5 березня 2024, 19:01

Уряд Латвії на засіданні у вівторок, 5 березня, затвердив план військового зміцнення і антимобільності східного кордону, на реалізацію якого планують витратити 303 мільйони євро.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

План є частиною створення Балтійської лінії оборони, що передбачатиме створення пунктів підтримки підрозділів Національних Збройних сил (НЗС) Латвії уздовж усього кордону Росії та Білорусі – оборонних позицій для солдатів і укріплених позицій, різних загороджень, протитанкових ровів, складів боєприпасів і мін.

Протягом наступних п'яти років оборонна галузь інвестує в зміцнення кордону 303 мільйони євро. Роботи, на які призначене це фінансування, розпочнуться в березні.

Реклама:

Зміцнення латвійського кордону розпочнеться з перекопування наявних доріг і створення протитанкових ровів.

Також будуть розміщені різні види перешкод: протитанкові рови будуть укріплені бетонними блоками і конструкціями, наприклад, так званими "зубами дракона" і протитанковими мінами.

При цьому для оперативного посилення оборонних позицій у прикордонній зоні буде визначено і встановлено безпечні сховища вибухових речовин і мін, а також інженерно-технічних матеріалів.

Також будуть розроблені плани підготовки найважливіших транспортних артерій – автомобільних, залізниць, мостів – для підготовки до швидкого й ефективного прориву з метою затримки можливого просування противника.

Раніше міністри оборони Естонії, Латвії та Литви схвалили створення спільної балтійської зони оборони на східному кордоні, де країни межують із Росією та Білоруссю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: