Лідер партії Ле Пен обурився зупинкою заходу правоконсерваторів у Брюсселі, який вже відновили

Середа, 17 квітня 2024, 11:44 - Марія Ємець

Лідер правопопулістської французької партії "Національне об’єднання" Жордан Барделла, який очолив політсилу після Марін Ле Пен, обурився рішенням влади у Брюсселі призупинити захід правоконсерваторів через побоювання заворушень.

[SOURCE]Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

Барделла, який буде кандидатом на майбутніх виборах, висловив обурення рішенням про призупинення заходу, яке вважає політизованим, та зауважив, що серед гостей у тому числі чинний лідер країни-члена ЄС – маючи на увазі прем’єра Угорщини Віктора Орбана. 

Паралельно він розкритикував "сектантських, тоталітарних, демократичних лівих", які "діють у Франції, як і у багатьох країнах Європи".

"Наші європейські вибори – це також боротьба за свободу вираження поглядів і демократію", – заявив він. 

"Еріку Земмуру не дали можливості виступати. Я не в його політичній силі, він мій конкурент на цих європейських виборах. Але він повинен мати можливість висловлювати свої погляди", – додав Барделла. 

Партія Земмура, нагадаємо, відноситься до ще більш правого спектра, аніж "Нацоб’єднання", та конкурує з ними за симпатії найбільш консервативних виборців.

Нагадаємо, 16 квітня поліція у Брюсселі у перші години після початку зупинила конференцію правоконсерваторів, у якій мали брати участь прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та британський політик Найджел Фарадж. Це рішення пояснили побоюваннями місцевої влади, що захід спробують зірвати і це створює загрози для громадського порядку. 

Проте це рішення розкритикували прем’єр Бельгії та прем’єр Британії, а суд за скаргою організаторів зупинив дію розпорядження

На ранок середи вже було відомо, що конференція продовжиться.