Лукашенко сказав, що готує Білорусь до війни

Вівторок, 2 квітня 2024, 15:32 - Ірина Кутєлєва

Білоруський самопроголошений президент Александр Лукашенко каже, що готує країну до війни, хоча й, за його словами, не хоче воювати.

[SOURCE]Його заяву наводить білоруське державне агентство БЕЛТА, повідомляє "Європейська правда".

Лукашенко закладав капсулу для нащадків на місці будівництва нової міської лікарні в Гродно і назвав це "посланням для сусідніх країн".

"Адже ми зараз теж копаємо землю, як і вони, зовсім поруч із кордоном. Тільки цілі у нас абсолютно різні. Там риють окопи, траншеї проти танків та іншого, збільшують витрати на ударні озброєння. А ми тут дві третини бюджету регіону спрямовуємо на соціальну сферу... Ми налаштовані тільки на творення", – сказав він.

Водночас Лукашенко наголосив, що Білорусь готується до можливого конфлікту: у війська поставляються різні види озброєнь і техніки.

"Нікому не вірте, що ми хочемо воювати. Ми готуємося до війни, я про це говорю відверто. "Хочеш миру – готуйся до війни" – не я це придумав. Це дуже правильно сказано", – додав Лукашенко.

Нещодавно Лукашенко із собакою в руках обговорив можливий напад на Сувальський коридор – розташовану між Білоруссю та Калінінградською областю РФ ділянку території Литви й Польщі.

Самопроголошений президент також лякав готовністю "рішуче відповідати на провокації".