Чинного президента Литви назвали найпопулярнішим політиком в країні

П'ятниця, 5 квітня 2024, 20:20 - Ірина Кутєлєва

Президент Литви Гітанас Науседа залишається найпопулярнішим політиком країни, свідчать результати останнього опитування.

Опитування проводилось компанією Vilmorus на замовлення Lietuvos rytas, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Delfi.

У березні Науседу позитивно оцінили 64,9% опитаних. Друге місце серед найбільш позитивно оцінених політиків посідає голова СДПЛ Вілія Блінкявічюте. Її популярність серед респондентів становить 50,4% (у лютому – 48,7%), при цьому 27,3% опитаних оцінюють її негативно (у лютому – 29,5%).

На третьому місці – колишній міністр національної оборони Арвідас Анушаускас. За даними опитування, його підтримали 44% опитаних (у лютому – 48,4%), а тих, хто ставиться до нього негативно, було 28,3% (у лютому – 26%).

За даними опитування, у березні серед найнепопулярніших політиків були міністр юстиції Евеліна Добровольська (10,3% – позитивно, 50% – негативно), міністр енергетики Дайнюс Крейвіс (9,6% – позитивно, 59,4% – негативно) і голова "Виборчої акції поляків Литви – Союзу християнських сімей" Вальдемар Томашевський (5,5% – за, 62% – проти).

Науседа залишається лідером в опитуваннях за менш ніж два місяці до виборів президента в країні і поступово нарощує свою підтримку. 

Зокрема, результати дослідження громадської думки компанією Spinter research на замовлення Delfi показали, що за місяць підтримка Науседи зросла на майже п’ять процентних пунктів.