4 грудня 2022

Новини
21:57
Єврокомісія підготувала 9-й пакет санкцій проти РФ, ухвалити можуть 12 грудня
Близько 180 назв у списку, спрямованих на банки, ЗМІ та технології, можливо, будуть узгоджені на зустрічі глав МЗС ЄС 12 грудня.
21:24
Конституційний суд Італії підтримав обов'язкову вакцинацію від COVID-19
Італія стала першою країною в Європі, яка запровадила обов'язкову вакцинацію медичних працівників.
20:56
У Франції підозрюють в корупції топменеджерку центробанку, яку пропонували в єврокомісари
Французька прокуратура почала розслідування корупції проти топменеджера центрального банку Сільві Гулар, яка одночасно пішла у відставку з Банку Франції.
20:24
Глава МЗС Литви: тактика залишити Росію до майбутнього партнерства є токсичною
За його словами, також помилковою є думка, що нинішню архітектуру безпеки, яка складається з багатосторонніх регіональних і глобальних організацій, слід зберегти як "найкраще, що в нас є".
19:39
Міністр оборони США заявив, що Росія навмисно жорстоко б'є по цивільних об'єктах
Ллойд Остін звинуватив Росію в навмисній жорстокості у війні проти України, заявивши, що Москва навмисно обирає як мішень цивільне населення.
ДайджестОб'єднання армії РФ та Білорусі, замінник ядерної загрози, вибачення “Йоббіка”: новини вихідних
19:17
Міграція до Німеччини у 2022 році перевищить рівень міграційної кризи
З одного боку, з початку російського вторгнення до Німеччини приїхали понад мільйон осіб. З іншого боку, різко зростає і приплив шукачів притулку.
18:36
Уряд Латвії виділить 2,4 млн євро на надання медичних послуг біженцям з України
Уряд Латвії 6 грудня ухвалить рішення про виділення міністерству охорони здоров'я 2,4 млн євро з резервних фондів для покриття витрат, пов'язаних із наданням медичних послуг громадянам України.
17:47
Путін обрав варварську тактику випаленої землі - Блінкен
Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав варварськими зусилля Росії з виведення з ладу електропостачання та інфраструктури в Україні.
17:12
В ООН циркулює проєкт резолюції щодо створення міжнародного трибуналу – ЗМІ
За даними видання, є ознаки того, що протидія США цій пропозиції може пом'якшитися перед обличчям лобіювання з боку президента України Володимира Зеленського.
16:56
У Чехії почали навчати українських військових
Українські військовослужбовці вже проходять підготовку на полігоні Лібава під керівництвом чеських колег.
16:23
У Німеччині очікують нової хвилі біженців з України взимку
Посол Німеччини у Великій Британії Мігель Бергер заявив, що очікує нову хвилю українських біженців найближчими тижнями через прихід зими.
15:56
фотоМіноборони Британії показало, з чим українські військові повертаються з навчання
Міністерство оборони Великої Британії показало світлини з українськими військовими, які завершують навчання в країні та отримують комплект для подальшої служби в Україні.
15:21
Росія збирає "тіньовий флот" зі старих танкерів, щоб продавати нафту попри санкції - ЗМІ
Можливими пунктами призначення є такі країни, як Китай та Індія. Їхні уряди ще не зайняли публічну позицію щодо обмеження цін на нафту.
14:53
У Бундестазі закликають уряд Німеччини швидко вирішити проблему з нестачею боєприпасів
Уповноважена Бундестагу у справах збройних сил Єва Хьогль закликала до розробки нового плану закупівель боєприпасів на мільярди євро, щоб вирішити проблему їхньої критичної нестачі.
14:38
У Німеччині – рекордна кількість підривів банкоматів з початку року
З початку 2022 року міністерства внутрішніх справ земель Німеччини зафіксували близько 450 випадків підривів банкоматів зловмисниками, які викрадали готівку, що стало рекордом.
14:17
Трамп вимагає припинити дію Конституції США після викриття ролі Twitter у виборах 2020 року
45-ий президент США Дональд Трамп закликав до припинення дії Конституції, що б дозволило скасувати вибори 2020 року й відновити його на посаді президента, після публікацій внутрішнього листування Twitter про роль соцмережі у виборчій кампанії.
14:01
фотоУкраїна отримала три автомобілі швидкої допомоги, гроші на які зібрала Естонія
Міністерство охорони здоров’я України отримало три автомобілі швидкої допомоги, кошти на які були зібрані під час благодійного вечора в Лондоні, який організувало посольство Естонії.
13:39
Макрон звинуватив Ле Пен у "капітулянтстві" через заяви про нестачу у Франції зброї після допомоги Україні
Президент Франції Еммануель Макрон розкритикував главу фракції ультраправої партії "Національне об’єднання" Марін Ле Пен, яка заявила, що після військової допомоги Україні Париж потерпає від нестачі зброї.
13:24
Прокуратура ЄС готова розслідувати ухиляння від санкцій проти Росії, коли їх визнають злочином
Очільниця Європейської прокуратури (EPPO) Лаура Ковеші заявила, що її відомство готове до розслідування випадків ухиляння від санкцій Європейського Союзу проти Росії, коли це порушення буде криміналізоване на рівні блоку.
13:02
фотоГоловну коштовність британської монаршої родини почали готувати до коронації Чарльза ІІІ
З Лондонського Тауера було вивезено Корону Святого Едуарда – головну коронну коштовність Сполученого Королівства – для реставрації напередодні церемонії коронації Чарльза ІІІ.
12:30
На тлі масштабних страйків влада Британії готується задіяти армію для роботи важливих служб
Уряд Великої Британії розглядає можливість розгортання військових для пом’якшення наслідків масових страйків працівників у період різдвяних свят.
12:08
Качинський знову поскаржився на прагнення Німеччини до "панування", як у Другу світову
Лідер польської владної партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський під час зустрічі з виборцями в місті Леґніце в суботу розкритикував Німеччину, яка нібито прагне до "панування" мирним шляхом.
11:46
У Єврокомісії пропонують створити промисловий фонд ЄС у відповідь на суперечливий закон США
Європейський комісар із питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон висунув ідею створення "суверенного фонду для підтримки промислових проєктів" у відповідь на ухвалений у США закон про зниження інфляції, який, як стверджує ЄС, підриває конкуренцію.
11:22
Естонія, Литва й Польща закликали ЄС якнайшвидше ухвалити новий пакет санкцій проти РФ
Міністри з європейських справ Естонії, Литви й Польщі – Урмас Рейнсалу, Йовіта Нелюпшене і Шимон Шинковський вель Сенк – привітали запровадження Європейським Союзом граничної ціни на російську нафту, але водночас закликали до якнайшвидшого ухвалення дев’ятого пакета санкцій проти Росії.
11:06
Шестеро грузинських добровольців загинули в Україні: потрапили в оточення під Бахмутом
В оточення під містом Бахмут на Донеччині протягом останніх днів потрапила група добровольців із Грузії, в результаті було поранено грузинського командира, шестеро бійців – загинули.
10:49
Проблем із контролем допомоги Україні нема – глава профільного комітету Конгресу США
Голова Комітету з питань збройних сил Палати представників США демократ Адам Сміт розкритикував твердження про недостатній контроль за наданням американської допомоги Україні.
10:32
Сейм Польщі повторно проголосує за визнання Росії спонсором тероризму
Нижня палата парламенту Польщі – Сейм – на наступному засіданні 13 грудня повторно розгляне резолюцію про визнання Росії державою, що підтримує тероризм, після того, як через неузгоджену правку для голосування не вистачило кворуму.
10:13
США зосередяться на тому, щоб Іран не передав Росії зброю, ядерна угода – не в пріоритеті
Ключовими напрямками політики Сполучених Штатів щодо Ірану тепер стануть недопущення постачань іранської зброї до Росії та підтримка протестувальників проти режиму аятоли, а не переговори про відновлення ядерної угоди.
09:56
Ядерні погрози РФ стали головною причиною руху Фінляндії до НАТО – глава МЗС
Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто заявив, що ключовим фактором, який спонукав його країну подати заявку на вступ до Північноатлантичного Альянсу, стала ядерна риторика Росії.
09:43
Поліція Іспанії встановила, звідки надсилалися пакунки з вибухівкою – ЗМІ
Іспанська поліція вважає, що шість пакунків із вибуховими речовинами, які в останні дні розсилалися в Іспанії, були відправлені з міста Вальядолід на півночі країни.
09:34
Учителі в Угорщині анонсували загальний страйк
Демократична профспілка вчителів Угорщини, яка протягом останніх місяців організовує акції протесту проти влади через звільнення освітян та низький рівень їхньої зарплати, анонсувала загальний страйк на 8 грудня.
09:11
Кремлю буде все важче підтримувати схвалення війни серед росіян – британська розвідка
У Росії спостерігається суттєве зменшення підтримки так званої "спеціальної військової операції" серед населення, і в подальшому через відсутність значних успіхів російській владі буде все важче домагатися згоди на її продовження.
09:02
РФ і Білорусь змінили угоду про військову співпрацю, Лукашенко заявив про "єдину армію"
Міністр оборони Росії Сергєй Шойгу в суботу відвідав Мінськ, де із білоруським візаві Віктором Хрєніним підписав поправки до угоди про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері, а також зустрівся із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.
08:41
РФ витрачає в Україні боєприпаси швидше, ніж виробляє – глава розвідки США
Російські сили в Україні зазнали низки невдач – від проблем із моральним духом до нестачі боєприпасів, і є підстави вважати, що президент РФ Владімір Путін був здивований відсутністю значного прогресу своїх військових.
08:19
Глава розвідки США оцінила вплив ударів РФ по енергетичних об’єктах України
Американська розвідка очікує, що в найближчі кілька місяців в Україні знизиться темп ведення бойових дій, а українські сили не знизять волі до опору, незважаючи на атаки Росії на її електромережу та іншу критично важливу інфраструктуру.
08:00
Угорщина заявила про виключення з граничної ціни на російську нафту, в рішенні ЄС цього немає
Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, коментуючи затвердження Європейським Союзом граничної ціни на нафту, яка перевозиться з Росії морем, заявив, що Будапешту вдалося домогтися виключення для себе.