19 вересня 2014

Статті
Кінець епохи Сікорського
Навіть з оглядкою на "тимчасовий характер" деякі нові призначення викликають подив. Перш за все, йдеться про нового міністра закордонних справ. Він ніколи не вчив англійської, дипломатичний досвід у нього також відсутній.... Схоже, зовнішньополітичний вимір не цікавить нового прем'єра, яка не приховує, що допомога Україні не є для неї пріоритетом.
Інтерв'ю
"Апетит у російських партнерів розгорівся вже під час їжі"
Заступник глави МЗС з питань євроінтеграції: "В перші роки всім було байдуже, що там робиться з цією угодою. Це вже потім деякі політики розповідали, мовляв, 'все переговорили не так'... Не думаю, що хтось в керівництві держави підтримає скасування угоди – принаймні, перебуваючи в свідомості і в повному розумі... Реалістичний прогноз – отримання безвізового режиму на саміті в Ризі в травні 2015 року".
Колонки
Хто гальмує безвізовий режим в ЄС для українців
Україна вже в 2015 році може отримати безвізовий режим з ЄС. Однією з умов цього є готовність держави до видачі біометричних закордонних паспортів. На жаль, у паспортній сфері або зберігається відомча корупція, або уряд вкрай бездарно вирішує проблеми. Зрештою, може виявитися, що Україна з власної провини не буде готова до безвізового режиму.
Новини
19:11
Росія затримала литовське судно. Литва викликає посла РФ
Прем'єр-міністр Литви Альґірдас Буткявічюс зазначив, що такі дії є демонстрацією злості та сили Росії
18:52
Виробники шотландського віскі вітають результати референдуму
"Ми вітаємо ту стабільність, яку принесуть нам результати цього голосування", -відзначив генеральний директор Асоціації шотландського віскі Девід Фрост.
18:30
Російський волейболіст плюнув у польського депутата
Про реакцію організаторів чемпіонату поки не повідомляється.
18:27
Прем'єр Шотландії йде у відставку після поразки на референдумі
Окрім того, він також залишить посаду лідера Шотландської національної партії.
18:01
Саркозі повертається в політику
Колишній президент Франції Ніколя Саркозі заявив про те, що повертається у політику.
17:22
ФотоБільдт залишає свою посаду - ЗМІ
Його наступницею може стати Маргот Вальстрьом.
17:02
Яценюк розповів, коли набудуть чинності документи щодо імплементації асоціації
Усі економічні документи щодо імплементації Угоди з ЄС урядом розробляються і набудуть чинності, коли Україна відкриє ринок для європейських товарів.
16:08
ДМС саботує видачу паспортів, зриваючи візову лібералізацію - експерт
Органи місцевого самоврядування та центри надання адміністративних послуг свідомо та штучно усуваються з числа можливих офісів для видачі паспортів, наголошує експерт.
15:46
"ДНР" в розпачі. Каже, що результати референдуму в Шотландії фальсифіковано
"Не виключаю, що влада Великої Британії фальсифікувала результати цього референдуму, оскільки різниця між тими, хто проголосував за незалежність і проти неї, не така значна", - заявив лідер "народного ополчення Донбасу" Мирослав Руденко.
15:11
Газові переговори відбудуться 26 вересня в Берліні
14:38
Замглави МЗС: РФ змінювала свої позиції вже під час переговорів щодо асоціації
"Зверніть увагу: тарифна лібералізація тоді навіть не згадувалася. Апетит у російських партнерів розгорівся вже під час їжі!" - зазначила Зеркаль.
13:59
Президент Німеччини підтримує розширення НАТО на схід
Окрім того, за його словами, Росія, ховаючись за уявною загрозою з боку Заходу, обмежує права інших народів на самовизначення.
13:18
ФотоУ Польщі оголосили склад нового уряду
"Я вибрала людей, які знають дуже добре, що їхня щоденна робота - це виняткова служба для поляків", - заявила прем'єр-міністр Польщі Ева Копач.
12:44
Олланд не збирається у відставку і просить Європу про терпимість до Франції
Президент Франції Франсуа Олланд звернувся до Німеччини та інших європейських країн-партнерів з проханням дати країні час для здійснення реформ та поставитися з розумінням до ситуації, в якій вона знаходиться.
12:37
Новий прем'єр Польщі: Зброя для України? Я жінка
"Польща повинна вести себе як польська розумна жінка. Наша безпека, наша країна, наш будинок, наші діти! Це найбільш важливо!" -заявила Копач.
12:20
Росія планує заборонити українські фрукти
"До кінця місяця (вересня. - Ред.) ми приймемо рішення, тобто можемо ввести обмеження", - заявив помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.
12:11
ЗМІ: Коморовський хоче обмежити право вето Росії в ООН
"Моє основне повідомлення, що, можливо, ООН повинна бути реформована, щоби бути спроможною вирішувати ті загрози, які реально існують сьогодні", - сказав Коморовський в інтерв'ю цього тижня напередодні свого візиту на засідання ООН в Нью-Йорку наступного тижня.
11:44
Місце Сікорського посяде колишній віце-прем'єр
Гжегож Схетина раніше був віце-прем'єр-міністром Республіки Польща та міністром внутрішніх справ.
11:41
ОновленоМЕДВЕДЄВ ПІДПИСАВ ЗАКОН ПРО ВВЕДЕННЯ МИТА НА УКРАЇНСЬКІ ТОВАРИ
Прем'єр-міністр Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав закон про введення мита на українські товари. Поки що мито діяти не буде.
11:21
Болгарія домовляється про газовий реверс із Грецією
Болгарія веде переговори з сусідньою Грецією щодо імпорту газу, побоюючись зриву постачань з Росії
11:16
Україна знає, як довести РФ право виконувати Угоду про асоціацію
Зокрема, підписана ще у 1994 році Угода про партнерство та співпрацю передбачає, що Україна поступово наближатиме національне законодавство до європейського у 16 сферах.
11:00
Україна отримає безвізовий режим з ЄС не раніше травня 2015 року - замглави МЗС
Водночас, українці зможуть без віз їздити до ЄС лише за умови, що "паспорти будуть видаватися без проблем, рівень захисту персональних даних буде достатній, буде забезпечено якісну охорону кордону, а міліція працюватиме без зауважень", зазначає Лана Зеркаль.
10:41
ОновленоРосія порушила повітряний простір Швеції. Остання відповіла нотою протесту
Два російських бомбардувальники Cу-24 порушили повітряний простір Швеції опівдні 18 вересня.
10:37
У Словенії затверджено новий уряд
Основним завданням нового кабінету міністрів буде скорочення державних витрат та реформування податкової сфери для того, щоб понизити дефіцит бюджету до "рамок" ЄС.
10:27
Прем’єр-міністр Шотландії визнав поразку на референдумі
Прем’єр-міністр Шотландії Алекс Салмонд визнав поразку після оприлюднення перших результатів референдуму з незалежності Шотландії.
10:21
ЗМІ: Японія відкладає нові санкції проти Росії
Японія має намір почекати, щоб побачити, як Москва буде діяти, і вже потім приймати остаточне рішення.
09:30
Обама: США продовжать тиснути на Росію
Президент США Барак Обама пообіцяв надалі згуртовувати міжнародне співтовариство щодо тиску на Росію через її агресію в Східній Європі, а також на підтримку мирного розв’язання конфлікту на сході України.
09:10
Порошенко: Україні відмовили у статусі партнера поза НАТО. Однак Сенат - підтримав
США не нададуть Україні особливий статус поза військовим блоком НАТО, оскільки країна вже має подібний статус на рівні співпраці з США.
08:54
У SWIFT назвали резолюцію ЄП щодо України "дискримінаційною"
Співтовариство всесвітніх міжбанківських телекомунікацій SWIFT заявляє, що "згадування міжбанківської системи передачі інформації у резолюції Європарламенту суперечить фундаментальному праву компанії на ведення власного бізнесу та її праву на власність".
08:46
США виділять новий пакет допомоги Україні - $53 млн
08:08
оновлюєтьсяШОТЛАНДІЯ СКАЗАЛА "НІ" розділу Британії. 55,4% проголосували проти
За результатами підрахунку у 26 з 32 регіонів Шотландії 54% виборців віддали голоси проти незалежності, в той час як 46% - підтримали відокремлення від Великої Британії.