23 жовтня 2014

Статті
Чи піде Україна по захист у СОТ?
Якщо уряд вирішив виносити проблеми у торгівлі з РФ на розгляд СОТ, то виносити треба не одне, а всі порушення Москвою норм міжнародної торгівлі. За останній рік РФ вчинила чимало таких порушень, замовчувати які уряд не має права. Однак це вимагає ще більшого обcягу юридичної роботи, яку й досі не розпочато.
Колонки
Імідж країни чи цінність життя? Російський підхід
Глава компанії Total, що загинув у катастрофі, був щирим, а не кон'юнктурним "другом Росії"... Але тим більш символічною стала майже рефлекторна реакція російської влади на те, що трапилося. Виявилося, що головне в безглуздій смерті чотирьох осіб - удар по іміджу країни. А сама смерть нічого не варта.
Соціальний діалог в Україні – терміново потрібні європейські зміни
Нині українські посадовці вважають, що робота профспілок та недержавних організацій щодо захисту соціальних та трудових прав є не інакше ніж "ворожими діями агентів ФСБ". Але ж війна колись закінчиться, і потрібно буде займатися такими ненависними владі "соціальними питаннями"...
Новини
19:31
Франція підтвердила лідерство у виробництві вина
Франція підтвердила лідерство у сфері виробництва вина, знову ставши найбільшим виробником цієї продукції.
19:30
РФ буде судитися з Францією у разі зриву контракту щодо "Містралів"
"Буде звернення до суду та вимога неустойки (в разі непостачання), як у всьому цивілізованому світі. А буде чи не буде виконано контракт, це вже вирішувати не Москві, а Парижу", - сказав глава адміністрації російського президента Сергій Іванов.
19:13
Міністром закордонних справ Італії стане віце-спікер парламенту
Федеріку Могеріні на посаді міністра закордонних справ Італії скоріше за все замінить віце-спікер Палати депутатів парламенту (нижня палата - ред.) Маріна Серені.
18:54
Бельгійські полісмени провели страйк у єврокварталі Брюсселя
Близько 500 бельгійських полісменів провели страйк у єврокварталі Брюсселя перед початком саміту ЄС.
18:51
В ЄС не виключають, що Янукович виграє суд щодо санкцій. Але їх можуть ввести знову
"Ми повністю незалежні від Брюсселю і не маємо проблем із тим, щоби винести рішення проти Єврокомісії чи Суду ЄС", - запевнив суддя, визнавши, що останнім часом дві іранські компанії виграли позови проти Євросоюзу щодо накладення на них санкцій.
18:46
У РФ кажуть, що відновлять імпорт з України лише після гарантій
"Нам потрібна безпечна продукція. Якщо вони нададуть інформацію, яку ми запросили, то можна буде говорити про скасування обмежень. Але вони повинні надати нам перевірені гарантії: що продукція не буде невідомого походження і не з третіх країн", - сказав помічник керівника Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко.
18:10
РФ продовжила агресію, тому що Захід не покарав її в 2008 році - МЗС Грузії
"Можливо, чітке зобов'язання прийняти Грузію в НАТО стало б правильним сигналом Москві. Якщо одна країна приймає самостійне рішення вступити в Альянс, жодна інша країна не має права вето", - відзначила міністр зовнішніх справ Грузії Майя Панджикідзе.
18:03
оновленоЯнукович помилився з мовою і чекатиме 2018 року для скасування санкцій ЄС
Остаточне рішення щодо позовів від українських посадовців очікується лише у 2018 році. За словами джерела, представники колишньої української влади могли дещо пришвидшити процедуру, але зробили не найкращий вибір мови позову. Всі документи від них подані англійською, а не французькою.
16:33
Грибаускайте: життя навчить Росію жити за правилами
Росія має нести відповідальність за свої дії та поважати міжнародний правопорядок.
16:24
Україна подає в СОТ скаргу на Росію
Держветфітослужба, вивчивши ситуацію, що склалася, переконана, що російська сторона вчиняючи такі дії, не дотримується положень двосторонньої угоди та міжнародних стандартів з фітосанітарних заходів, оскільки офіційних звернень від російської сторони про порушення до України не надходило.
15:37
ЦБ Білорусі планує поступово девальвувати національну валюту
Центральний банк Білорусі планує поступово девальвувати національну валюту у рамках проведення політики згладжування різких коливань курсу білоруського рубля.
15:32
Російські банки, що постраждали від санкцій, отримають преференції від ЦБ
Рішення прийнято у зв'язку з численними зверненнями кредитних організацій, які інформують про виникнення проблем у юридичних осіб "при здійсненні розрахунків, обумовлених введенням окремими зарубіжними державами обмежувальних політичних і економічних заходів".
14:42
НАТО залучить до навчань в Європі літаки, здатні нести ядерну зброю - ЗМІ
Згідно з інформацією, стратегічне командування США заявило, що невизначене число бомбардувальників здійснить два польоти на велику дальність. Вони симулюватимуть удари із застосуванням звичайних видів зброї, у рамках військових навчань НАТО, в яких беруть участь понад 20 військових кораблів і декілька підводних човнів і військових літаків в Середземному морі.
14:14
Росія дозволила Туреччині ввозити овочі та фрукти через Україну
Россільгоспнагляд зробив виключення для Туреччини із заборони на ввезення та транзит рослинницької продукції з території України.
13:32
Росіяни продовжують навчання у Біскайській затоці на "Містралі"
Вертольотоносець класу "Містраль" під назвою "Владивосток", який мав 22 жовтня повернутися до порту приписки після навчань російських моряків, все ще маневрує у Біскайській затоці.
13:14
Європарламент затвердив пільгову торгівлю з Україною
За це рішення проголосували 497 євродепутатів, 78 - проти та ще 56 утрималося.
12:49
Європа поставить під удар активи Ахметова - ЗМІ
12:42
Рівень підтримки ЄС британцями - найвищий за останні 23 роки - опитування
Рекордна кількість британців за останні 23 роки прагне, аби Сполучене Королівство залишилося у складі ЄС.
12:28
В Фінляндії адаптуватимуть людей, що повернулися із зони конфлікту в Сирії
Поліція буде відсівати серед них тих, хто скоїв злочини. Решта проходитиме програму адаптації до мирного життя.
12:15
Уряд Швеції збільшить видатки на гендерну рівність
Гендерна рівність, створення нових робочих місць та освіта стануть основними пріорітетами для виділення коштів з державного бюджету Швеції у 2015 році.
11:34
Рівень безробіття в Іспанії впав до мінімуму за останні три роки
Рівень безробіття в Іспанії у третьому кварталі 2014 року впав до мінімуму з кінця 2011 року.
10:59
Швеція переходить до "нової фази" пошуку підводного човна
"Деякі кораблі повернулися в порт", - сказав речник Управління збройних сил Швеції Ерік Лагерстен журналістам, додавши, що це "новий етап", а не згортання операції.
10:37
Moody's не виключає введення нових санкцій щодо РФ
"Прогноз рейтингу (Росії. - Ред.) - негативний у зв'язку з тим, що ситуація в Україні залишається нестабільною, і не можна виключати, що ризики збільшаться і будуть вжиті нові санкції або розширені діючі, що чинитиме тиск на рейтинг", - сказав старший аналітик групи оцінки суверенних ризиків агентства Торстен Нестманн.
10:18
ЄС чекає реформ від нової Ради
"Проведені відповідним чином парламентські і місцеві вибори дозволять керівництву України відновити інклюзивний національний діалог, в тому числі конституційної реформи та реформ, спрямованих на децентралізацію влади", - зазначає голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.
09:53
Швейцарію визнано найкращою країною для експатів - дослідження
Окрім Швейцарії, до нього увійшли такі європейські країни, як Німеччина (4-е місце), Бельгія (20-е місце), Франція (23-е місце), Іспанія (24-е місце), Ірландія (25-е місце), Нідерланди (27-е місце), Італія (31-е місце), Велика Британія (33-е місце).
09:34
Литва візьме на навчання українських школярів із зони АТО
Відповідне рішення було прийнято кабінетом міністрів Литви, який також виділив з цією метою 330 тис. літів. Додаткові кошти будуть надані литовськими підприємствами, які базуються в Україні.
09:25
Словаччина скоротить закупівлю російського газу - SPP
09:01
Сорос: треба підтримати Україну, та є небезпека, що Обама домовиться з Путіним
На думку Сороса, санкції проти Росії необхідні, але вони є необхідним злом, оскільки чинять депресивний вплив не тільки на російську, але й на європейські економіки. "Водночас надання допомоги Україні в боротьбі проти російської агресії надасть стимул не тільки Україні, але і Європі", - зазначає він.
08:52
У Франції хочуть карати за "навмисне зношування техніки"
Нещодавно члени нижньої палати парламенту Франції - Національних зборів - підтримали відповідні законодавчі зміни.
08:39
Ромпей каже, що ЄС буде нелегко викупити російські "Містралі"
"Я вважаю ваші пропозиції дуже цінними, хоча їхньої реалізації досягти буде нелегко через деякі суттєві обмеження, зокрема положення Угоди про Європейський Союз (TEU), які стосуються сфери загальної політики безпеки і оборони (CSDP)", - зазначив Ромпей.