24 листопада 2014

Статті
Швейцарія приймає нацистську спадщину
Позбувшись колекції, зібраної за часів нацистської Німеччини, Берлін сподівається суттєво поліпшити репутацію країни, яка нібито ніяк не може попрощатися зі своїм "коричневим минулим". Натомість для Швейцарії ці картини можуть виявитися дуже непростою спадщиною. Країна може стати мішенню для цілої хвилі судових позовів про реституцію.
Новини
21:48
Речниця Могеріні: ми не просимо автономний статус Донбасу, новина про це – викривлена
"Спілкування з журналістом було англійською, її висловлювання були значно довшими. Тому, можливо, помилки з’явилися при перекладі", - стверджує Майя Коч’янчич.
19:50
В Румунії - третій за місяць міністр закордонних справ
До призначення міністром Богдан Ауреску обіймав посаду держсекретаря міністерства закордонних справ Румунії.
19:02
Треба бути готовими до нераціональних дій Путіна – екс-генсек НАТО
"Ви не можете мені дати гарантій, і я не можу дати гарантій того, що Володимир Путін на 100% раціональний. Це значить, що ми також маємо бути готовими для нераціональних сценаріїв", - зазначив екс-генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер.
18:50
Польша розраховує на постійну присутність у країні військових США - міністр
Присутність американських солдатів у Польщі важлива для громадян, і керівництво країни сподівається на їх постійне перебування.
18:38
Литва обіцяє постачати Україні газ через Польщу
"Ми починаємо будувати газопровід до Польщі і через цю країну буде в змозі поставляти газ до України, коли з'єднання будуть укріплені", - зазначив міністр енергетики Литви Рокас Масюліс.
18:03
Президент Естонії закликав спільно протистояти пропаганді Кремля
Президент Естонії заявив, що "паралельна реальність", створена Росією, розходиться з демократичними цінностями
17:59
Німецьку партію підозрюють у фінансуванні Кремлем. Вона все заперечує
Згідно з інформацією, такі дії стали частиною зусиль Кремля, який протягом останніх декількох місяців створює мережу правих популістів в Західній Європі.
17:13
Митниця РФ: Литву використовують для ввезення в Росію забороненої продукції
Недобросовісні підприємці все частіше використовують Литву для ввезення в РФ забороненої продукції з підробленими сертифікатами.
16:55
Фото Акції протесту блокують рух транспорту в провінціях Бельгії
Зокрема, як зазначається, в провінції Ено від 5 години ранку зупинені практично всі залізничні перевезення. Як повідомляє видання, потяги не ходитимуть в Монсе, Шарлеруа та Турне до ранку вівторка.
16:45
Президент Туреччини каже, що права жінок "суперечать природі"
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що жінка не може бути рівною чоловікові, оскільки це "суперечить природі".
15:54
75% шведів вірять, що іноземна субмарина була у водах Швеції - опитування
Зокрема, на питання "Чи вірите ви, коли представники міністерства оборони говорять, що мають незаперечні докази того, що іноземна субмарина була у водах Швеції поблизу Стокгольмського архіпелагу?", ствердно відповіли 75% респондентів.
15:32
Wizz Air допустила, що залишить Україну
Прийняття нових правил допуску авіакомпаній на маршрути може зупинити розвиток або навіть призвести до закриття "Візз Ейр Україна", вважають в компанії.
14:48
Греція не погодила бюджет з "трійкою" кредиторів
14:41
Латвійські молочники влаштують акції протесту у Брюсселі
Латвійські фермери візьмуть участь в акціях протесту в Брюсселі, які відбудуться на початку грудня.
14:40
Вступ Фінляндії до НАТО не на часі, бо погіршить стосунки з РФ - президент
"Я думаю, що наш прем'єр-міністр висловився, як і багато прихильників вступу до НАТО У Фінляндії, що наразі невдалий час. Абсолютно очевидно, що якщо Фінляндія вступить в НАТО, це, безсумнівно, нашкодить нашим відносинам (з Росією)", - зазначив він.
14:10
Президент Литви розуміє українську і агітує Україну шукати англомовних міністрів
Грибаускайте не використовувала навушники синхронного перекладу, слухаючи заяву президента Петра Порошенко та його відповіді на запитання. Кілька разів литовська гостя втручалася у промови українського колеги (який відповідав на запитання українською), поправляючи та доповнюючи його.
13:45
фотоБернський музей прийняв колекцію конфіскованих нацистами творів мистецтва
Музей образотворчого мистецтва у Берні прийняв рішення прийняти скандальну колекцію творів мистецтва, які донедавна зберігав у своїй квартирі в Мюнхені Корнеліус Гурлітт, син одно з арт-дилерів Гітлера.
13:38
ОновленоПовернення до холодної війни бути не може - Могеріні
"Я закликаю Росію не бачити антагоніста в НАТО. Я б також сказала, що НАТО розглядає РФ як потенційного партнера. Повернення до часів холодної війни не може бути", - наголосила вона.
13:35
Захід має поводитися з Росією як з терористичною країною – Грибаускайте
"Посилати війська без ідентифікаційних знаків, техніку без опізнавальних знаків, а також підтримувати терористів - це і є терористична поведінка. Така ситуація е прийнятна і ми маємо чітко заявляти, що країна, яка поводить себе таким чином має всі ознаки терористичної держави", - підкреслила вона.
13:09
Ділові настрої в Німеччині зросли після піврічного спаду
У Німеччині вперше за півроку несподівано покращилися ділові настрої - індекс інституту Ifo збільшився з 103,2 до 104,7 пункту.
13:09
Ніхто не позбавить Україну права на членство в НАТО, референдум можливий за 6 років - президент
"По суті, це точно такі реформи, які мають пройти для набуття Україною членства в Євросоюзі. Це – демократія, верховенство закона, захист прав людини. НАТО – це не просто військова організація, це – оборонний союз, побудований на базі демократичних цінностей"
12:35
Литва розпочинає постачання озброєння в Україну – Порошенко
"Ми домовилися про постачання конкретних елементів конкретного озброєння для Українських збройних сил. Це – реальна допомога", - заявив Порошенко.
12:23
Британським страхувальникам заборонять платити викупи ісламістам
Страховим компаніям Великої Британії заборонять покривати витрати на виплати викупів бойовикам Ісламської держави.
12:11
Україна буде членом НАТО - генсек
„Відкриті двері залишаються відкритими. Ми так вирішили. Я був на саміті в Бухаресті, коли ми вирішили, що Україна буде членом (НАТО). Це рішення залишається в силі, якщо Україна виконає критерії для членства і якщо вона цього захоче", - заявив Столтенберг.
11:57
Через санкції та падіння цін на нафту РФ втратить $140 млрд на рік - Мінфін
"Близько 40 мільярдів доларів в рік ми втрачаємо через геополітичні санкції, та порядку 90-100 мільярдів доларів в рік ми втрачаємо, виходячи із зниження цін на нафту на 30%", - зазначив Сілуанов, виступаючи на форумі Фінансової академії при уряді РФ.
11:48
Глава МЗС Фінляндії не відчуває загрози з боку Росії
Фінський кордон довжиною 1300 км є найменш проблемною і стабільною ділянкою для Росії, і Фінляндія в свою чергу не бачить для себе загрозу з боку РФ.
11:30
В НАТО пропонують посилити допомогу Україні
11:18
ФотоВ Португалії допитують екс-прем'єра у справі про корупцію
Сократеша було затримано пізно ввечері в п'ятницю в рамках процесу, в якому розслідувалися злочини щодо ухилення від сплати податків, відмивання грошей та корупції.
10:45
ЄС створює фонд, який допоможе залучити 300 млрд євро інвестицій
Євросоюз створює фонд для залучення додаткових інвестицій як мінімум на 300 млрд євро з допомогою методів фінансовї інженерії.
10:01
РФ починає торговельну війну з Литвою? Перетин кордону обмежено
"Товари, країною походження яких є Литва, а також товари, які ввозяться в Литву, і товари, що перевозяться литовськими транспортними компаніями, не пропускатимуть, поки не буде спеціальних вказівок", - йдеться в одному з листів митниці РФ.
09:03
В Держдумі РФ назвали хамськими вимоги ЄС до Сербії
"Грубими і хамськими заявами" є вимоги з боку Євросоюзу щодо Сербії про її приєднання до санкцій проти Росії.
08:53
В Німеччині після сутичок антиглобалістів з поліцією постраждали 30 осіб
У Франкфурті-на-Майні в ході зіткнень під час акції Blockupy проти європейських заходів з вирішення фінансової кризи у суботу, 22 листопада, постраждали близько 30 осіб.
08:40
Солдати США лишаться в країнах Балтії і в 2015 році, щоб стримувати РФ
Солдати армії США залишаться на території країн Балтії та Польші і в 2015 році.
08:35
Майже 40% німців визнають анексію Криму
За визнання входження українського півострова Крим до складу Росії виступають 39% жителів Німеччини.
08:31
Прем'єр Угорщини: членство України в ЄС для нас є бажаним, але...
Угорщина не проти членства України в ЄС, хоча її і непокоять фінансові витрати, пов’язані з цим.
08:17
Ми ніколи нікому не дамо окупувати себе знову - Грибаускайте
"Так, є країна, яка здатна переступити через будь-який міжнародний закон, брутальна та агресивна. Але ми не боїмося, ми знаємо цього сусіда. Ми жили під його окупацією півстоліття, але ми ніколи і нізащо не дамо нікому нас окупувати знову", - наголосила Грибаускайте.