Речниця Могеріні: ми не просимо автономний статус Донбасу, новина про це – викривлена

Понеділок, 24 листопада 2014, 21:48

Інтерв’ю високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні австрійській газеті Kurier містить викривлені цитати політика.

Про це у відповіді на запит Європейської правди повідомила речниця Могеріні Майя Коч’янчич.

Як повідомлялося, Kurier опублікувала інтерв’ю глави європейської дипломатії, в якому та нібито заявила про потребу "надати автономію  для Сходу України", хоча досі від європейських дипломатів не звучало таких вимог.

"Це інтерв’ю було зроблене, ще до того, як Могеріні очолила європейську дипломатичну службу і нам не зрозуміло, чому воно вийшло друком тільки тепер", - заявила Коч’янчич. Як відомо,  Федеріка Могеріні розпочала виконання обов’язків з 1 листопада, до цього вона очолювала МЗС Італії.

В прес-службі Могеріні стверджують також, що її цитати щодо статусу України були викривлені.

"Спілкування з журналістом було англійською, її висловлювання були значно довшими. Тому, можливо, помилки з’явилися при перекладі", - стверджує Майя Коч’янчич.

"(Насправді) вона говорила про очікування щодо виконання Мінського протоколу та про реформи, включаючи децентралізацію", - заявила речниця Високого представника ЄС.

Необхідно зазначити, що публікація інтерв’ю в Kurier призвела до того, що низка ЗМІ заявили про нібито зміну  позиції ЄС щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.