"Європейська правда" виходить в офлайн. З лекціями щодо НАТО

Вівторок, 6 жовтня 2015, 15:00 — Європейська правда
Карикатура - одна з учасничь виставки, організованої МЗС Литви

"Європейська правда" та Національний музей історії України розпочинають спільну програму публічних лекцій на тему "НАТО та Україна – від історії до майбутнього" для слухачів будь-якого віку, починаючи від тинейджерів і до найстарших громадян України.

Північноатлантичний альянс – це, мабуть, найбільш міфологізована міжнародна організація. У нас його сприймають як "сувору військову організацію", і це не дивно, адже більшість знань українців про НАТО мають корені ще в періоді Радянського союзу.

Але мало хто уявляє, що в штаб-квартирі НАТО "військова частина" складає... лише третину штату. А найбільші спільні навчання альянсу та України були... не військовими, а цивільними – вони стосувалися ліквідації наслідків катастроф (в тому числі – із залученням армії).

Та якою насправді є співпраці України з НАТО?

І як сприймають альянс його нові члени з числа пострадянських країн?

Про все це та про інше ви зможете особисто запитати посла Литовської Республіки в Україні Марюса Януконіса та редактора сайту "Європейська правда" Сергія Сидоренко.

Адже публічна лекція - це на просто виступ, але також дискусія із залом, тому ми будемо раді побачити наших читачів, але перш за все – школярів та студентів.

Зустріч розпочнеться о 12.00 в суботу, 10 жовтня, за адресою: Київ, вул. Володимирська 2, і буде доступною для всіх відвідувачів Історичного музею. 

 

ГО "Європейська правда"

Новини про європейську інтеграцію України, події в ЄС та міжнародну безпеку

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: