Глави країн та урядів ЄС очікують, що Росія співпрацюватиме з новообраним президентом України

Середа, 28 травня 2014, 11:34

Глави країн та урядів Євросоюзу висловили надію, що Росія співпрацюватиме з новообраним та легітимним президентом України і продовжуватиме відведення своїх збройних сил від українського кордону, а також закликали усі сторони визнати результати президентських виборів в Україні.

Про це йдеться у спільній заяві європейських лідерів, котру вони зробили на неформальній вечері голів держав або урядів 27 травня.

"Ми очікуємо, що Російська Федерація співпрацюватиме з новообраним і легітимним президентом, продовжуватиме відведення збройних сил від українського кордону і використовуватиме свої важелі впливу на озброєних сепаратистів з метою деескалації ситуації у східній Україні", - наголосили вони.

Разом з тим ЄС закликав українську владу продовжувати звертатись до населення по всій Україні, в тому числі в рамках проведення круглих столів, а також підтримав Меморандум про мир та злагоду, ухвалений українським парламентом 20 травня. 

Європейські лідери запевнили у своїй підтримці стабілізації макроекономічної ситуації в Україні та  проведенні структурних економічних реформ.

У заяві повідомляється про те, що Єврокомісія надала рекомендації про перехід до другої фази візової лібералізації, а саме про надання безкоштовних віз українцям. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: