Німецькі євроскептики об’єднають сили з британськими консерваторамив Європарламенті

Четвер, 12 червня 2014, 14:27

Європейські консерватори і реформісти, євроскептична група в Європейському парламенті під проводом Консервативної партії Великобританії, прийняла в свої ряди німецьку анти європейську партію "Альтернатива для Німеччини" в четвер, 12 червня.

Передбачається, що це ще більше ускладнить стосунки між канцлером Німеччини Ангелою Меркель та прем’єр-міністром Великобританії Девідом Камероном.

Нагадаємо, що ці двоє політиків борються за право призначити свого кандидата на пост наступного президента європейської комісії. Меркель підтримує колишнього прем’єра Люксембурга Жана-Клода Юнкера, тоді як Камерон хотів би бачити на цій посаді людину, яка б менше підтримувала подальшу європейську інтеграцію.

Членство Альтернати для Німеччини у групі Європейських консерваторів і реформістів – велика перемога для партії, котра отримала всього сім місць в новому парламенті. Її асоціація з торі, партією, котра керує у одній з найбільших країн ЄС, повинна підвищити авторитет Альтернативи, котра виступає в опозиції до спроб Меркель врятувати бідні країни єврозони. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: