ЄС розпочав консультації з РФ щодо угод про асоціацію, діалог переходить на політичний рівень

Вівторок, 17 червня 2014, 12:14

Представники європейських інституцій розпочали двосторонні консультації з Російською федерацією щодо змісту угод про асоціацію з країнами Східного партнерства. Досі діалог був технічним і не публічним, про нього ніде не повідомлялося. Але тепер переговори переходять на вищий, політичний рівень.

Про це повідомив сьогодні у Брюсселі керівник відділу Східного партнерства та регіональної співпраці Європейської служби зовнішніх дій Річард Тіббельс. З такою заявою він виступив під час річної зустрічі першої робочої групи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, повідомляють учасники даної зустрічі.

За його словами ЄС почав діалог з Росією з цього питання ще у березні, далі був тривалий перерив у консультаціях. "Вчора (в понеділок, 16 червня) був другий раунд. Далі діалог перейде на політичний рівень, -- заявив Тіббельс. -- Не йдеться про вплив на зміст чи перегляд УА, лише про пояснення (російській стороні) їх справжнього змісту і наслідків"

Як відомо, протягом останніх тижнів ЄС значно активізував зусилля щодо переговорів з російською стороною з цього приводу. Джерела свідчать що вже відбулося два раунди тристоронніх переговорів Молдова-Росія-ЄС.

14 червня надійшли пропозиції щодо початку діалогу Україна-Росія-ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: