У Польщі ще не ухвалили рішення про матеріальну підтримку українських військових

Середа, 25 червня 2014, 15:53

Міністерство внутрішніх справ Польщі ще не ухвалило рішення за зверненням української сторони про надання матеріальної підтримки для українських військовослужбовців, котрі беруть участь в антитерористичній операції на сході країни. Про це УНІАН повідомив у середу, 25 червня.

"У рамках польсько-української співпраці обговорюються різні питання, однак на даний момент ще не ухвалено рішення на тему матеріальної підтримки, яку могло би надати Міністерство внутрішніх справ", - відзначили у польському МВС.

Представник прес-служби не змогла уточнити, коли може бути прийняте рішення.

У Міністерстві оборони Польщі відмовились відповісти, чи зверталося українське оборонне відомство щодо матеріальної допомоги.

"Міністерство реалізує план двосторонньої співпраці із закордонними партнерами, в тому числі з Україною, на підставі загальноприйнятих норм та чинного законодавства", - відзначили в прес-службі, відмовившись вказати додаткові деталі.

За неофіційними даними, українська влада зверталася до польської сторони з проханням надати бронежилети та каски для учасників АТО на сході України.

Як повідомляв УНІАН, на цьому тижні з’явилась інформація, що лише близько 60% учасників антитерористичної операції на Донбасі забезпечені бронежилетами. Раніше Міністерство оборони повідомляло про те, що закупило 28 тис. бронежилетів, 14 тис. з яких вже було доставлено на передову.

Водночас у міністерстві скаржилися, що поставки бронежилетів заблокував Антимонопольний комітет України, котрий пізніше пояснив це відсутністю конкуренції під час тендеру на поставки цієї продукції.

У червні стало відомо, що певну кількість бронежилетів та касок у польського державного оборонного холдингу PHO замовила українська Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: