В Росії вважають, що Угода про асоціацію їм зашкодить

П'ятниця, 27 червня 2014, 09:28

Підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом може зашкодити економіці Росії, вважають у Москві.

"На нашу думку, колеги з ЄС не змогли довести "переваги" Угоди про асоціацію для країн "Східного партнерства" і Росії", - повідомили напередодні в МЗС РФ, передає Інтерфакс.

"Ми, як і раніше, вважаємо, що укладення Угоди про асоціацію з Україною, Молдовою і Грузією здатне зашкодити російській економіці в результаті розриву коопераційних і скорочення торговельно-економічних відносин з нашими сусідами", - заявили на Смоленській площі.

Українське керівництво, як очікується, у п'ятницю в Брюсселі підпише Угоду про асоціацію з Євросоюзом. У свою чергу Москва погодилася брати участь у міністерських консультаціях РФ-ЄС-Україна з приводу підписання відповідного документа 11 липня.

"Головне, як тільки набудуть чинності договори, котрі наші партнери по зоні вільної торгівлі СНД збираються підписувати з ЄС, і ми зрозуміємо, що це негативно відбивається на функціонуванні ЗВТ СНД, на тих умовах, на яких ми вступили в СОТ, ми, звичайно, прийматимемо захисні заходи в повній відповідності з правилами СОТ ", - сказав раніше журналістам глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: