28 українців навчатимуться в ЄС за програмою Еразмус Мундус

Четвер, 5 червня 2014, 18:17

28 громадян України зможуть навчатися на магістерських та кандидатських програмах Еразмус Мундус разом з 1383 студентами з ЄС та інших країн. Студенти представляють різні міста України: Дніпропетровськ, Дніпродзержинськ, Київ, Львів, Макіївку, Одесу, Ужгород та Харків.

У травні було завершено процедуру відбору та визначено стипендіатів першого напряму Еразмус Мундус – "Спільні магістерські та кандидатські програми". Загалом для подачі заявок були відкриті 138 магістерських та 42 кандидатські програми.

Окрім магістрів, навчатися до Європи поїдуть троє аспірантів.  Вони проводитимуть дослідження разом  з 248 здобувачами кандидатського ступеня з ЄС та інших країн. Крім того, 175 кандидатів з України увійшло до резервного списку; для них навчання стане можливим, якщо хтось із переможців не зможе поїхати на навчання за різних обставин.

Студенти Еразмус Мундус навчатимуться в найкращих університетах Іспанії, Італії, Німеччини, Франції та інших країн-членів ЄС. Згідно з правилами програми і магістри, і здобувачі кандидатського ступеня навчатимуться в університетах мінімум двох різних держав-членів ЄС; крім спеціальних дисциплін, які вони обрали, стипендіати вивчатимуть мову і культуру країни перебування. 

Еразмус Мундус – освітня програма ЄС, націлена на активізацію міжнародного співробітництва та підвищення мобільності серед студентів, викладачів та науковців вищих навчальних закладів ЄС та інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.