Річна інфляція в країнах ОЕСР прискорилася

Вівторок, 1 липня 2014, 14:08

Середній показник інфляції в країнах, що входять в Організацію економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), в травні 2014 склав 2,1% в річному численні, прискорившись в порівнянні з квітневими 2%, передає Інтерфакс.

Посилення інфляційного тиску ОЕСР пояснює значним прискоренням зростання цін на енергоносії та продукти харчування - у травні підйом склав відповідно 3,4% і 2,2% в річному вираженні проти 2,7% і 2% у квітні.

При цьому в організації зазначають, що у країнах-членах ОЕСР та Євросоюзу ціни енергоносіїв і продуктів харчування зменшилися в травні, в той час як в інших країнах ОЕРС було відзначено їх підвищення.

Інфляція в країнах ОЕСР без урахування продуктів харчування та енергоносіїв сповільнилася в травні до 1,9% з 2%, зафіксованих в квітні.

Інфляція в 18 країнах єврозони в травні сповільнилася до 0,5% з 0,7% місяцем раніше і, за попередніми даними статуправління ЄС, залишилася на цьому рівні і в червні.

У Німеччині темпи інфляції скоротилися до 0,9% в річному вираженні проти 1,3% у квітні, в Італії - до 0,5% з 0,6%, у Франції залишилися стабільними - 0,7%.

У Великобританії травневі темпи зростання споживчих цін сповільнилися в травні до 1,5% з 1,8%.

У країнах G20 зростання споживчих цін прискорилося в позаминулому місяці до 3% з 2,8% у квітні.

У Китаї було відзначено прискорення інфляції в річному вираженні до 2,5% з 1,8%, в ​​ПАР - до 6,8% з 6,2%, в ​​Канаді - до 2,3% з 2%, в ​​Японії - до 3,7% з 3,4%, в ​​Індонезії - до 6,9% з 6,7%, в ​​Бразилії - до 6,4% з 6,3%, в ​​США - до 2,1% з 2%.

У Росії інфляція посилилася в травні до 7,6% з 7,3%, в ​​Індії - сповільнилася до 7% з 7,1%.

У порівнянні з попереднім місяцем споживчі ціни в країнах ОЕСР збільшилися в травні на 0,2%. Підвищення було відзначено в Канаді (0,5%), Японії (0,4%), США (0,3%). Ціни не змінилися у Франції і знизилися на 0,1% у Німеччині, Італії та Великобританії.

ОЕСР - одна з провідних економічних організацій світу, яка включає 34 найбільш розвинених держави. В даний час до неї входять Австралія, Австрія, Бельгія, Великобританія, Угорщина, Німеччина, Греція, Данія, Ізраїль, Ірландія, Ісландія, Іспанія, Італія, Канада, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Португалія, Словаччина , Словенія, США, Туреччина, Фінляндія, Франція, Чехія, Чилі, Швейцарія, Швеція, Естонія, Південна Корея і Японія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: